Ronald Versteijnen

McCoy Procurement Scan

Ons leven en de wereld waarin we leven zien er sinds maart dit jaar compleet anders uit. Een groot aantal vaste waarden blijken opeens toch niet zo waardevast te zijn als we dachten. Dat heeft enorme invloed op ons persoonlijke leven, maar ook op de manier waarop organisaties naar hun businessmodel en bedrijfsvoering kijken om zo goed mogelijk door deze crisis te komen.

Inkoop kan het verschil maken

De inrichting van inkoopfunctie is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Dit aspect kan zich de laatste jaren (terecht) binnen veel organisaties al verheugen op meer aandacht. Waar de functie traditioneel veelal gericht was op het zo goedkoop mogelijk inkopen, beseffen veel organisaties zich dat inkoop echt het verschil kan maken als het gaat om het maximaliseren van de slagkracht en continuïteit van een onderneming. Zeker in onrustige en onzekere tijden vormt een professionele inkoopfunctie een stabiele basis waarop vertrouwd kan worden. 

Klinkt natuurlijk als muziek in de oren van alle inkoopprofessionals! Die vrouwen en mannen weten echter als geen ander dat het inkoopvak tegenwoordig de nodige ‘behendigheid’ vraagt om verschillende ‘ballen’ in de lucht te houden. Belangrijke hoofdthema’s zijn:

  • het maximaliseren van besparingspotentieel,

  • het veiligstellen van toelevering volgens afgesproken tijd en kwaliteit,

  • het borgen van ‘compliance’ en het managen van risico’s.

McCoy Procurement Scan

Het inrichten van een professionele inkoopfunctie is dan ook een uitdaging waar veel organisaties nog steeds mee worstelen. Vragen als: ‘Wat is voor onze specifieke organisatie een realistische roadmap (wat is onze ‘Future of Procurement’)?’ en ‘Hoe komen we bij het eindpunt op die roadmap?’ zijn daarbij volkomen valide.

Om klanten te helpen bij die uitdaging heeft McCoy jaren geleden de McCoy Procurement Scan ontwikkeld. Deze scan is voort gekomen uit een rijke, gecombineerde ervaring van inkoop (business) ervaring en kennis van SAP-Ariba inkoopoplossingen. De scan richt zich op de volgende aspecten van een inkoopfunctie: mens, proces en platform en wordt in een tijdsbestek van 4 tot 6 weken uitgevoerd tegen een vaste prijs.

De klant ontvangt als afsluiting van de scan de volgende producten:

  • Roadmap naar de ‘Future of Procurement’

  • Een ‘Maturity Assessment’

  • Een high level business case

Vraag de procurement scan aan

Bent u ook benieuwd naar uw ‘Future of Procurement’? Neem vrijblijvend contact op met Jan Laros. Jan.Laros@mccoy-partners.com of 06 23 19 51 53