SUPPLY CHAIN MANAGEMENTSAP S/4HANA
Roy Triest

Stel je voor… Je loopt een restaurant binnen en de ober serveert de eerste gang uit. Je start met het dessert en wordt geacht direct de rekening te betalen. Vervolgens sluit je de avond af met de biefstuk die je op het begin van de avond al hebt besteld. Ik kan me voorstellen dat je niet bent voorbereid op het gekke verloop van deze avond.

Zo is een business proces dat niet ideaal aansluit op je nieuwe SAP-landschap ook niet zoals je voor ogen hebt. Om deze reden hebben wij de Regenerate methode ontwikkeld. In dit blog nemen wij je mee in de opties van het Regenerate menu, waarbij we jou de keuze geven wanneer je welke gang wil ontvangen zonder onverwachte wendingen.

De specials van de menukaart

De McCoy Regenerate menukaart is zorgvuldig ontworpen om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Het Regenerate menu bestaat uit twee standaard fases (de core) waarbij per fase verschillende add-ons mogelijk zijn. We zullen eerst fase 1 uitvoeren en vervolgens is het aan de klant om te kiezen voor fase 2. Onze consultant ondersteunt bij het maken van de juiste keuze. Zo kan je jouw Regenerate menu net zo verfijnd samenstellen als in een goed restaurant. Dit alles om jouw processen al binnen 6 tot 12 weken naar een hoger niveau te tillen.

Laten we dieper ingaan op de fases van Regenerate. Hierbij lichten we een aantal mogelijke add- ons toe waarmee je het gemakkelijkst kan beginnen en die momenteel passen bij de trends in de markt. In de afbeelding verder in het artikel zie je een compleet overzicht van alle beschikbare add-ons.

Fase 1: Regenerate fase

De regenerate fase bestaat uit een periode van 6-12 weken. De keuze is aan de klant om te kiezen wat er met de resultaten uit fase 1 gebeurd. Het is dus optioneel om fase 2 (improvement fase) af te nemen.

Add-on 1: Visio Flows

Deze add-on draagt bij aan de duidelijkheid en structuur van een project. We zetten de huidige staat (AS-IS) af tegen de ideale flow (TO-BE). Hiervoor kijken naar het bedrijfsproces ten opzichte van het SAP-landschap. De flow geeft aan hoe taken en processen met elkaar zijn verbonden, wat de samenwerking en communicatie bevordert.

Add-on 2: Process Insights

Met het toevoegen van SAP Process Insights gaan we een stap verder. Deze tool geeft in detail inzicht in je SAP-processen. Het geeft je KPI’s om de efficiëntie en effectiviteit van je processen te meten. Dit is ideaal om knelpunten te identificeren en direct aan te pakken. Zo kun je processen optimaliseren vanuit de Business én de IT-kant.

Fase 2: Improvement fase

Aan het einde van fase 1 ontvang je na een onderzoek van 6-12 weken een kraakhelder rapport met voorgestelde optimalisaties. In samenspraak met jou, voeren we de opgestelde optimalisaties uit om bedrijfsprocessen en het IT-landschap (terug) op elkaar aan te sluiten.

Ook in deze fase zijn bepaalde add-ons mogelijk. Zo kun je denken aan specifieke BI-tooling of het toevoegen van Change Management binnen je bedrijf. Dit alles zodat gebruikers van de maaltijd kunnen genieten en zich niet druk hoeven maken om hoe efficiënt het in de keuken werd bereid.

 In de afbeelding zie je alle mogelijkheden voor alle add-ons.

En dan nu wel de rekening?

Na het volledige Regenerate project zijn jullie processen weer op orde. En met dat in je achterhoofd betaal je lachend de rekening, want de voordelen voor de business zijn groot. Wil je meer weten over Regenerate en ben je benieuwd wat het voor jullie bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met Roy Triest via roy.triest@mccoy-partners.com.

Ben jij al een Friend of McCoy?

Als innovatiepartner willen wij graag blijven inspireren. Daarom delen wij graag onze meest relevante content, evenementen, webinars en andere waardevolle updates met jou.