NEWS
McCoy

McCoy: van Great Place to Work® naar Best Workplace®

In 2022 zijn we al voor de vierde keer verkozen tot Great Place to Work, maar sinds vrijdag 2 juni 2023 zijn wij ook officieel een Best Workplace. Dit betekent dat wij behoren tot de top 40 beste werkgevers van Nederland (uit de 327 deelnemers). We behoren niet alleen bij de top 40, maar staan zelfs op de derde plek in onze klasse! Hier zijn we ontzettend trots op, maar het bevestigt vooral hetgeen waar we ons iedere dag voor inzetten: een werkcultuur waar vertrouwen centraal staat en iedereen gezien en gewaardeerd wordt.

Employee Led, Employee Owned

Dat wij zijn verkozen tot Best Workplace is volgens ons een resultaat van onze Employee Led, Employee Owned cultuur. Dit houdt in dat McCoy een zelfstandig bedrijf is dat geleid wordt én eigendom is van de mensen die er werken. Zo ontstaan onze teams uit ideeën of technologieën van consultants, als een soort interne start-up. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat beslissingen worden genomen vanuit expertise, in plaats vanuit hiërarchie. Bij McCoy faciliteert het management: “Hoe kunnen wij jou helpen om jouw idee uit te werken?” Ook geven wij onze medewerkers de gelegenheid om te delen in de winst via onze McCoin. Zo worden McCoyans écht eigenaar van McCoy. 

Een blik vooruit
Ondanks dat we ontzettend trots zijn op de erkenning als Best Workplace, kijken we ook weer vooruit naar hoe we dit vasthouden en (liever nog) verbeteren. Zo willen wij als organisatie meer bijdragen aan de maatschappij, waarin de McCoy Foundation en onze samenwerking met JINC al goede eerste stappen zijn.

Naast onze maatschappelijke bijdragen wordt ook vitaliteit een belangrijk onderwerp binnen McCoy. Hieronder vallen meerdere aspecten als: mentale gezondheid, gezonde voeding en fysieke gezondheid. Er is een Vitality team aangesteld dat met deze thema’s aan de slag gaat. Zo worden er, onder andere, sportieve en ontspannende evenementen georganiseerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de sport vierdaagse waarbij we vier dagen ons sportief inzetten om geld op te halen voor Stichting Kidzbase. Een maatschappelijke en vitale win-win, dus!

Walk your Talk 
De erkenning tot Best Workplace is uitgereikt tijdens het event Walk your Talk op 2 juni, een evenement georganiseerd door Great Place to Work. McCoyans lopen samen met andere Best Workplaces van Nederland een route van vier kilometer door Utrecht. Tijdens het event vragen we aandacht voor goed werkgeverschap en de acties die organisaties kunnen ondernemen met als uiteindelijk doel te inspireren en zo een positieve werkcultuur voor iedereen te realiseren.