BLOG

McCoy in the Mountains

De fanatieke, op ski’s geboren, McCoyans kunnen niet wachten; McSnow 2023! De ski’s zijn gewaxt, de helmen op scherp gesteld en de snowboards zijn geslepen: Zittertal Arena- be ready! Het McSnow-team bestaat uit 48 McCoyans, ieder met zijn of haar unieke talent binnen de wintersport. Hanifi heeft alle hoogtepunten samengevat en geeft jullie een veelbelovende inkijk binnen dit avontuur!

Vrijdag – The calm before the storm

In de vroege vrijdagochtend starten wij, Tony, Erik en Hanifi, onze reis naar het prachtige hotel Köningsleiten Vital Alpin in Oostenrijk. Een reis van 923 kilometer met enkele pitstoppen. De sfeer zit er goed in en de lijst ‘Apres Ski Hits 2023’ op Spotify draait op volle toeren! Ich bin so schön, ich bin so doll, ich bin der Anton aus Tirol! Je raadt het al; na een rit van 11 uur kunnen wij de teksten wel dromen.

 De McCoyans carpoolen naar de bestemming. Tijdens de pitstoppen worden ook de eerste Schnitzels mit Pommes benutigd! Naarmate wij verder Duitsland inrijden zien we de met sneeuwbedekte landschappen. Laat in de avond komen wij aan bij ons hotel in Kolsass. Hier hebben wij met enkele McCoyans afgesproken. Tijd om enkele streekbiertjes te proeven! Na een lange reis en een gezellige samenkomst van McCoyans is het tijd om te slapen, zodat wij morgen om 09:00 stipt op tijd bij de lift van Dorfbahn staan.

Zaterdag – Blue is the new Orange

Zaterdagochtend vertrekken wij naar onze eindbestemming Köningsleiten. De groep verzamelt zich bij de receptie van het hotel en het incheck-proces. Iedere McCoyan krijgt een blauw pullover. De onervaren McCoyans krijgen les van de ski-instructeur! Zij worden klaargestoomd om later aan te sluiten bij de advanced skiërs.

 Met een prachtig panorama, uitdagende pistes en relatief rustige ski-liften, is de Zillertal Arena een fantastisch gebied om de komende dagen onze ski-kunsten te vertonen. De McCoyans gaan verspreid in de opvallende blauwe pullovers de mooie gebieden verkennen. Zo herkennen we onze collega’s direct!

 Lunch! Je hebt natuurlijk voldoende brandstof nodig om de hele dag van de pistes te kunnen roetsjen. Wordt het een heiße schoko mit apfelstrudel, een Schnitzel mit Pommes of een Kaiserscharm? Met rustieke hutten en bergrestaurants hebben de McCoyans in ieder geval genoeg keuze! De lunch wordt afgerond met een lokaal biertje en we kunnen weer door.

 Als de laatste gondels in het dalstation worden geparkeerd, parkeren wij onze ski’s bij de Après Ski-tent van Hannes Alm. Terwijl de McCoyans elkaar spannende afdaal-verhalen vertellen, worden de eerste biertjes besteld. De muziek staat luid en wij laten onze beste zang- en danskunsten zien! Het dak? Het ging er letterlijk en figuurlijk van af! We ronden de eerste McSnow-dag af met een heerlijk diner in het hotel.

Zondag – Skiing is a dance, and the mountain always leads

Zo fit als een hoentje zitten de McCoyans in het hotel-restaurant te ontbijten. We kunnen niet wachten om onze skischoenen in de bindingen van de ski’s te klikken. Vandaag sluiten de beginners aan bij de advanced skiërs en snowboarders. De eerste afdaling voor hen, spannend! Onder begeleiding van de ervaren McCoyans wagen de beginners een poging om veilig af te dalen. Waar de eerste dag de pizzapunten met regelmaat in een calzone omsloeg en dit in unieke valpartijen resulteerde, waren de beginners de tweede dag hun ski’s de baas. Chapeau voor de instructeur!

Klokslag 12:00 is er afgesproken bij Seppi’s Mountainclub. Onder het genot van een heerlijk drankje en uitstekende muziek op de achtergrond, worden de routes voor de middag uitgestippeld. De uitdagende zwarte pistes zorgen voor spannende momenten, verschillende McCoyans dalen deze pistes in een groepsvorm af.

Vandaag worden de ski’s geparkeerd bij de Après Ski-bar van King’s. De blauwe McCoyans druppelen naar binnen. De sfeer is fantastisch en het bier is koud. Het volume van de muziek wordt opgevoerd en we starten met hetgeen waar iedere McCoyan advanced in is; Feesten! Na een feestelijke Après-Ski avond is het tijd om te dineren in het hotel. Vervolgens sluiten de dag af met een borreltje in het hotel!

Maandag – You can’t buy happiness, but you can buy a ski pass

Opnieuw worden wij voorzien van heerlijk weer en verse sneeuw. De McCoyans staan klaar om de eerste lift te pakken! Het is vandaag de laatste volledige dag, morgen rijden we terug naar Nederland. Tijd om uit te pakken dus! Het uitzicht is helder en het is niet te druk. Vandaag hebben we om 12:00 afgesproken om een groepsfoto te maken bij het bergstation van de Dorfbhan. In de gondel, onderweg naar de top van de berg voor het fotomoment, horen we de windstoten! Tijd om te lunchen dus!