BLOGHR-XPERIENCE
Hilke Kuijpers & Dewi Franken

Meet Hilke & Dewi: HRIT Business Consultants bij McCoy & Partners

Hilke (links) werkt inmiddels bijna 2,5 jaar bij McCoy. Na ruim vijf jaar ervaring als HR Consultant in verschillende organisaties en HRIT-rollen, maakte ze een uitstapje naar een “vaste baan” als Product Owner HR Systemen bij Coolblue. Daar ontdekte ze dat consultancy perfect bij haar past en koos voor McCoy!

Dewi (rechts) ontdekte haar passie voor digitale HR-transformaties in haar vorige rol, waarin zij betrokken was bij de SAP SuccessFactors-implementatie bij Trespa. Vol enthousiasme maakte zij de overstap naar HRIT-consultancy. Inmiddels werkt ze ruim tien maanden bij McCoy.

Hoe bevalt het ze om deze rol te vervullen bij McCoy? Wij namen een interview met ze af.

Jullie hebben dus beiden heel bewust de overstap gemaakt naar HRIT-consultancy. Maar wat doen jullie nu eigenlijk als HRIT Business Consultant?

Dewi: “Wij helpen onze klanten om hun processen en systemen te verbeteren. Hierbij maken we de vertaalslag vanuit de businessbehoeften naar een HR-systeemoplossing. Dit doen wij door strategische en operationele HR-kennis- en ervaring te combineren met onze passie voor digitale HR-transformaties. Als consultant vervullen we hierin verschillende rollen. Zoals een projectmanager rol, bijvoorbeeld. Maar daar kan Hilke jullie veel meer over vertellen, toch Hilke?”

Hilke: “Dat klopt! In mijn rol als projectmanager begeleid ik klanten zo goed mogelijk tijdens hun digitale HR-transformatie. Ik houd me daarbij onder andere bezig met taken zoals het up-to-date houden van- en adviseren over de projectplanning. Daarnaast neem ik deel aan stuurgroepen, signaleer risico’s en zorg dat de deadlines gehaald worden.”

En wat voor rollen vervul jij, Dewi?

Dewi: “In tegenstelling tot sommige andere HRx-collega’s, richt ik mij minder op de technische implementatie. Zo heb ik bijvoorbeeld recent de rol van Subject Matter Expert vervuld. Vanuit deze rol begeleidde ik de klant bij hun digitale HR-transformatie, maar zat ik niet aan de technische knoppen. Dat wil zeggen dat ik adviseerde over het design van hun HR-processen en hoe we deze konden vertalen naar het HR-systeem. Daarnaast was ik een verbindende factor tussen HR en IT.”

Dat klinkt als een veelzijdige rol. Welke rol vervul je nu en weet je al wat jouw volgende opdracht gaat zijn?

Dewi: “Jazeker, wat dat betreft staan we nooit stil met het HRx-team. De komende tijd vervul ik twee rollen bij twee klanten, als Projectmanager en als Process Optimization Specialist. Volgende maand krijg ik daar een derde rol bij, ook als Projectmanager, maar dan bij een andere klant. Daarom ben ik ook zo blij met mijn overstap vanuit een interne HR-rol naar HRIT-consultancy-rol, want ik kan in meerdere keukens tegelijk kijken.”

En Hilke, ik begreep dat jij ook meerdere rollen vervult op dit moment

Hilke: “Klopt, begin dit jaar heb ik mijn opdracht bij de NS afgerond. Daar heb ik de rol van Product Owner/Project Manager vervult aan de klantzijde. Daarna ben ik gestart als Project Manager bij een nieuwe klant, waar wij zelf de implementatie doen, en als Product Owner bij een andere klant. Een mooie combinatie! Daarnaast geeft McCoy mij de ruimte om bezig te zijn met opleiding en training, en interne McCoy-activiteiten. Zo houd ik me onder andere bezig met het uitdenken en uitvoeren van de marketingkalender binnen het HRx-team. Aan variatie dus geen gebrek haha!”

Aan variatie geen gebrek!

Dewi: “Die interne McCoy-activiteiten zie ik zelf ook als een mooie aanvulling op mijn klantrollen. Zo werk ik samen met andere collega’s aan het vergroten van vitaliteit binnen de organisatie. Dit denken we samen uit en brengen we in de praktijk. Ook ben ik gestart met een opleidingstraject in Change Management, zodat ik breed inzetbaar ben bij verschillende McCoy-klanten.”

Wat springt er voor jullie hiernaast uit in het werken bij McCoy?

Hilke: “De flexibiliteit en variatie in mijn werk is voor mij heel belangrijk. Veel activiteiten kan ik vanuit huis doen, erg handig met een jonge hond thuis! Daarnaast ben ik ook regelmatig bij de klant of bij McCoy op kantoor. En belangrijker nog... de spelletjesavonden met het HRx-team, wil ik zeker nooit meer missen!”

Ook bij de volgende spelletjesavond zijn? Neem dan contact op met Joost op. Bel naar 06-57252019 of mail hem via joost.hinderdael@mccoy-partners.com