Tom van den Berg

Merger & Acquisition: probleemloos twee IT-landschappen integreren

Komt je dit bekend voor? Je lopende IT-programma is op de helft, loopt geheel volgens plan en gaat over een aantal maanden live. Ineens komt de mededeling dat je bedrijf een acquisitie heeft gedaan, er is een kleine concurrent gekocht…  

Vrij snel komt de opdracht om het overgenomen bedrijf te integreren in het IT-landschap. En met prio 1. Daar gaat je lopende programma, alles moet om en anders!  

 

Niet het wiel opnieuw uitvinden 

Voor McCoy is dit dagelijkse kost. Een significant deel van onze projecten is inmiddels gerelateerd aan een aan- of verkoop van een bedrijfsonderdeel. En dit bij zowel grote als middelgrote bedrijven. We integreren de aangekochte firma in de bestaande SAP-omgeving of geven de ‘carve out’ bij verkoop vorm, alles conform de eisen van de klant.  

Voor beide scenario’s heeft McCoy een aanpak ontwikkeld. Het wiel hoeft hierdoor niet iedere keer opnieuw te worden uitgevonden, maar gebaseerd op vele jaren ervaring kunnen direct onze McCoy ervaring en best practices inbrengen in het project. Daardoor kunnen we sneller tot resultaten komen. En het verkochte bedrijfsonderdeel ook daadwerkelijk afsplitsen, of direct de vruchten plukken van het geïntegreerde gedeelte. 

 

Bewezen aanpak 

Buiten SAP maken we gebruik van gespecialiseerde tools. Bijvoorbeeld om de data te extraheren uit het bestaande systeem, of juist te integreren. Ook leggen we alles vast in een managed platform, waardoor controle ontstaat en audit trails beschikbaar zijn. Hierdoor vindt een integratie of carve out onder architectuur plaats en kan het platform worden onderhouden na de go-live. Een aanpak die al in vele gevallen zijn waarde voor de klant heeft bewezen. Wij ontkoppelen systemen van data. Dit maakt een veel snellere en slimmere transitie mogelijk. 

 

Binnen McCoy hebben we een gespecialiseerd M&A-team. Gecombineerd met onze aanpak kunnen zij u snel en veilig helpen met de integratie of afsplitsing van uw bedrijfsonderdeel.  

Meer weten? Bel of mail Jan Laros op 06-23195153 / jan.laros@mccoy-partners.com