BLOGSUPPLY CHAIN MANAGEMENTSAP S/4 HANA
Thijs van den Oord

More Than IT in Supply Chain Management

More Than IT? Wat houdt dat in?

Business en IT op een duurzame manier samenbrengen: dat is het doel van More Than IT bij McCoy, dus ook in onze Business Unit Supply Chain Management. Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van S/4HANA is bedrijfs- en proceskennis een essentieel element. We willen niet alleen een krachtige IT-oplossing leveren, maar ook relevante bedrijfs- en proceskennis meebrengen. In deze blog leggen wij uit hoe we dat doen en wat het jouw organisatie kan opleveren!

Samenbrengen van More Than IT & SAP Business Consultancy

Om More Than IT in de praktijk te brengen, werken we in de business unit Supply Chain Management met SAP Business Consultants. Zij spreken de taal van de business én de taal van IT. Naast hun business ervaring weten zij op welke manier de IT ingericht dient te worden om de aansluiting met de business te vinden. Maar ook andersom: het aanpassen van business processen om aansluiting met de IT te bereiken én te houden. Het accent ligt op standaardisatie en harmonisatie van de SAP en business processen. De frisse blik van een externe SAP Business Consultant helpt een bedrijf om bestaande business processen te herstructureren en de samenwerking met SAP te optimaliseren om op die manier maximaal waarde te creëren.

Hoe doen onze Business Consultants dit?

Om dit te bewerkstelligen, maken onze SAP Business Consultants gebruik van een aantal bewezen methodologieën, zoals McCoy Regenerate, Business Process Management en Change Management.

Zo wordt McCoy Regenerate gebruikt om bestaande bedrijfsprocessen weer perfect te laten aansluiten op het huidige SAP-landschap. Hierbij kijken wij vanuit bedrijfsprocessen naar IT, en vanuit IT-processen naar business. Met de systematische aanpak van McCoy Regenerate brengen we Business en IT samen, optimaliseren we bestaande processen en leveren we More than IT.

Middels Business Process Management kan de efficiëntie, effectiviteit en flexibiliteit van bedrijfsprocessen worden versterkt, waardoor strategische doelen effectiever gerealiseerd kunnen worden. Met BPM creëer je niet alleen inzicht, je zet ook concrete stappen en maak je van jouw doelen werkelijkheid.

Change management wordt ingezet om gebruikers en leveranciers van een IT-systeem ook daadwerkelijk in staat te stellen om op de juiste wijze met dit systeem te werken. Wij geloven in een Change Management benadering die uitgaat van inhoud en ervaring. Met kennis van systemen en processen. Oftewel een inhoudelijk Change Management die de gebruiker écht begrijpt.

Ervaar More Than IT in de praktijk

Zoek je professionals die de zakelijke taal vloeiend spreken? Die actief meedenken, kritisch vragen stellen en tot de top in hun vakgebied behoren? Wij staan klaar om je te ondersteunen. Ons streven is om tastbare resultaten voor jou te realiseren. Hierbij gaan we verder dan het eenvoudige 'u vraagt, wij draaien'.