BLOGSUPPLY CHAIN EXECUTIONSAP EXTENDED WAREHOUSE MANAGEMENT
Arjan Willemsen

Nieuwe features EWM-Quality-Management-integratie

Herken jij het ook? Dat de integratie tussen EWM en QM niet altijd makkelijk is. En de ontwikkelingen in de EWM-QM-integratie altijd iets achterlopen? SAP heeft een mooie inhaalslag gemaakt met nieuwe functionaliteiten in de EWM-QM-integratie. Met dit blog laat ik de meest belangrijke zien. Ben jij een EWM-consultant of een SAP EWM key-user? Lees dan snel verder.

SAP EWM kent een aantal mooie features, de integratie van EWM en Quality Management (QM) is er een van. Hoewel de integratie tussen SAP ECC en SAP EWM al bestaat in een decentralized omgeving, brengen de nieuwe functionaliteiten nog meer mogelijkheden met zich mee. De integratie wordt nu bereikt door middel van de Quality Inspection Engine (QIE). Tegenwoordig concentreert SAP zich voornamelijk op de EWM-QM-integratie in SAP S/4HANA. Dit komt doordat SAP zich meer richt op embedded EWM om te integreren met QM.

Nieuwe functionaliteiten zijn onder andere:

  • Synchoninous Goods Receipt.

  • Inspection Lot Summary Per Delivery Item.

  • Creation Handling Unit Warehouse Task Follow Up.

Hoe gebruik ik de nieuwe functionaliteiten?

De eerste nieuwe functionaliteit kan ingezet worden als ondersteuning van het Quality Management-proces wanneer gebruik wordt gemaakt van Synchoninous Goods Receipt. Dit is toe te passen bij externe leveranciers en productieprocessen. Deze functionaliteit bestond al langer maar nu ook met de integratie van Quality Management.

Let op: de functionaliteit is alleen beschikbaar in embedded EWM. Er hoeft geen inbound delivery gecreëerd te worden om een goederenontvangst te boeken met een put-away voor de inkoop order voor EWM Managed Storage Locations. Na goederenontvangst wordt in EWM een Warehouse Task gecreëerd en afhankelijk van de User Decision wordt een vervolg warehouse task gecreëerd.

Om dit bereiken moeten de volgende Customizing Setting gedaan worden in het Inspection Object Type (IOT4).

Wanneer MIGO of PP transacties worden gebruikt om een goederenontvangst te boeken in EWM Managed Storage Locations, wordt een Inspection Lot gecreëerd. Daarnaast worden ook Inspection Lot Summary, Skip Plots en Cancellations ondersteund.

De volgende transacties worden ondersteund:

  • Inspection Lot summary Per Delivery Item:

Een andere hele mooie nieuwe functionaliteit die beschikbaar is in SAP S/4HANA is de Inspection Lot Summary Per Delivery Item. Deze functionaliteit stelt je in staat om per Delivery Item, in het geval van meerdere items, met dezelfde batch-combinatie één Inspection Lot per item te creëren. 

Deze functionaliteit kun je activeren in het Inspection Object Type (IOT4)

Wanneer je voor deze nieuwe functionaliteit een inbound levering had in EWM, met meerdere items van dezelfde batch-combinatie, werd voor de totale hoeveelheid slechts één Inspection Lot gecreëerd. Met de nieuwe functionaliteit is het mogelijk om per delivery item, met dezelfde batch-combinatie, een afzonderlijk Inspection Lot te creëren.

Sinds de november-release zitten er nog een paar mooie ontwikkelingen in de EWM-QM-integratie. Dat is de creatie van een Handling Unit Warehouse Task als follow-up actie, nadat de User Decision is gemaakt. Dit is vooral handig wanneer je gebruik maakt van een nested HU. Wanneer je voor je het follow-up-proces gebruikt maakt van een Proces Oriented Storage Control (POSC), wordt deze checkbox genegeerd.

Wil jij meer weten over EWM-QM-integratie? Meer blogs lezen óf McCoy TV’s bekijken over dit onderwerp? Kijk dan op www.mccoy-partners.com of neem contact op met Arjan Willemsen