BLOGSUPPLY CHAIN PLANNINGSAP INTEGRATED BUSINESS PLANNING
McCoy

Plannen in SAP? Gebruik je boerenverstand

Een van de meest belangrijke business processen is het Plan. Meer specifiek het geintegreerde business plan. Een plan dat zorgt voor de beste afstemming tussen sales, produktie, finance en de rapportage hierover. Voorkomen dat je te veel van het een en te weinig van het andere produceert. Met als gevolg nee verkopen aan de ene en overtallige voorraden aan de andere kant. Is het zo moeilijk om goed te plannen? Volgens ons niet: het is eigenlijk gewoon een kwestie is van je boerenverstand gebruiken. In vrijwel alle gevallen gaat het erom, om tegen minimale kosten een maximale klanttevredenheid en winstgevendheid te bereiken. Dat uitgangspunt vertaalt zich in allerlei aspecten, zoals optimale bestel- en afleverroutes, optimale voorraadhoogtes en een optimale inkoop- en productieplanning wat zal leidt tot optimale winstgevendheid. Daarnaast is het van belang om de S&OP cyclus zo kort en efficiënt mogelijk in te richten en keuzes te maken op basis van een “single source of truth” waarin zowel de logistieke als financiële data wordt samengevoegd. Dit allemaal geintegreerd in een continu proces, waarin Excel nog maar een ondergeschikte rol speelt....

Intelligent planning

Met onze SAP gekwalificeerde ‘Intelligent Logistics’ oplossing bieden we een eenvoudige, makkelijk uitbreidbare oplossing aan om snel resultaat te boeken in het beheersen en uitvoeren van logistieke executie. Ditzelfde concept van versimpeling hebben we nu toegepast op planning in SAP. Boerenverstand gecombineerd met ervaring, kennis en kunde leidt tot een oplossing waarmee klanten snel aan de slag kunnen.

Sinds begin dit jaar is McCoy & Partners met een eigen SAP IBP Cloud systeem aan de slag gegaan om complexe uitdagingen op planningsgebied, op een intelligente manier simpel te maken. Met SAP’s Cloud Test & Demo voor Integrated Business Planning hebben we een mooi middel in huis om ideeën te realiseren voor onze klanten. We verzorgen klantdemo’s en gebruiken het systeem om het ‘intelligent logistics’ concept te vertalen naar ‘intelligent planning’.

 

Wij beheersen niet alleen het configureren en modelleren van SAP IBP, maar ook de aanverwante domeinen. Onze consultants gebruiken hun kennis van (CPI-)Data Services, ERP (ECC + S/4HANA) en BW (ook ECC-BW) om informatie uit verschillende systemen te integreren. We zijn onderscheidend van onze concurrenten in onze maatvoering. Wij geloven in lokale ondersteuning door lokale specialisten, in plaats van een offshore of nearshore model.

McCoy & Partners heeft een team van consultants die zich bezighouden met de verschillende aspecten van Integrated Business Planning. We zijn een lokale speler die dicht bij zijn klanten staat. En die met ze meedenkt. We voeren full-cycle implementatietrajecten uit. In samenwerking met McCoy’s Flow label bieden we ook ondersteuning bij bestaande en nieuwe trajecten aan. 

 

Think Planning, Think McCoy