Victor Brosens

Plezier centraal bij in- en ontspanning

Bij McCoy & Partners zijn we trots op onze collega's, onze klanten en op wat we samen hebben bereikt. Waar staan we voor? Wat betekent dat? Wat zeggen onze collega's daar over? De antwoorden hebben we gebundeld in een handzaam boekje. In dit artikel het hoofdstuk over 'Plezier'.

Plezier zit in de kern van McCoy. Het is ook de lijm van ons team: het creëert verbinding en maakt de energie los die ons succesvol maakt. Daarom vieren we vaak en graag met collega’s, klanten én partners. Daarbij volgen we de omgekeerde route van delen voordat je kunt vermenigvuldigen. We geloven namelijk dat plezier en delen van succes vanzelf leidt tot goede prestaties en daarmee winst, niet andersom.

STIMULEREN VS ORGANISEREN

Samen herinneringen maken is een belangrijke basis voor een goede relatie. Vieren past daar naadloos in: het schept nieuwe herinneringen die zowel ons team onderling als de Friends of McCoy binden.

We ondersteunen feestmomenten dan ook van harte. Ondersteunen inderdaad, want collega’s komen uit zichzelf met ideeën en voeren deze uit. Voor ons het bewijs dat naast plezier ook de onafhankelijkheid en eigen initiatief stevig in onze kern verankerd zit.

PLEZIER IN ONTSPANNING

We houden ervan hard werken af te wisselen met ontspanning en hebben een gezonde balans tussen in- en ontspanning gevonden. Dat gaat van sportieve dingen als deelname aan de marathon van Eindhoven met Friends of McCoy, fietsen in de alpen en skiën tot ons jaarlijkse zomerfeest en kerstdiner met partners. Onze personeelsvereniging is meesterlijk in het creëren van voorpret voor dit soort events met ludieke acties en uitnodigingen. We maken overigens niet alleen plezier met collega’s, maar ook met klanten en hun partners. Zo nodigden we hen uit voor een zelfgeorganiseerd festival inclusief food trucks en attracties.

PLEZIER IN INSPANNING

Het is verleidelijk om bij ‘vieren’ vooral te denken aan uitjes en borrels. Voor ons is plezier binnen ons werk echter minstens zo belangrijk. Sterker nog, we hebben onze organisatie ontworpen met de kernwaarden passie en plezier in het achterhoofd. We zijn ons bewust van de ‘consultancy valkuil’ waarin collega’s op eigen eilandjes bij de klant zitten en elkaar nauwelijks spreken. Daarom organiseren we bijeenkomsten en uitjes waarin we elkaar nog beter leren kennen. Daardoor weten we elkaar ook daarbuiten nog beter te vinden. Verder worden onze Business Units altijd door twee collega’s geleid. Gewoon, omdat dat energie geeft en je elkaar kunt ondersteunen. We proberen collega’s verder in te zetten op projecten die in lijn liggen met hun ambities. Ook interne (innovatie)projecten of het verzorgen van een training binnen onze McAdemy doen collega’s samen en daarmee met meer plezier.

PARTNERS VIEREN MEE

Betrokkenheid is de basis voor succes van McCoy en vieren draagt daaraan bij. We betrekken meer mensen dan alleen collega’s en zakelijke relaties. Je kunt werk en privé volgens ons niet los van elkaar zien en daarom vieren de partners van onze collega’s ook mee.

Ze krijgen een bloemetje op hun verjaardag en zijn een graag geziene gast op onze zomer- en kerstfeesten. Zo leren ook zij elkaar steeds beter kennen en het komt regelmatig voor dat collega’s van hun partner de vraag krijgen ‘wanneer hij weer eens een uitje van zijn werk heeft’. De verbinding die we scheppen met het thuisfront is voor collega’s ook fijn omdat ze op een plezierige manier over hun werk kunnen praten.

Ben jij al een Friend of McCoy?

Als innovatiepartner willen wij graag blijven inspireren. Daarom delen wij graag onze meest relevante content, evenementen, webinars en andere waardevolle updates met jou.