BLOGPROJECT MANAGEMENT

Hein van den Heuvel Woont in Asten. Is in 1996 afgestudeerd met een master in Cultuur, Organisatie en Management. Werkt sinds 2020 bij McCoy Programma- en Projectmanager. Koos voor McCoy vanwege het vertrouwen en support wat hij krijgt.
Quote: “Ik kwam met zo’n grote lach na het Synergie event thuis dat ik tegen mijn vrouw zei: Daarom heb ik voor McCoy gekozen!”

Robert Poortman Woont in Eindhoven. Is in 2007 afgestudeerd met een master in Business & ICT. Werkt sinds 2016 bij McCoy als Projectmanager en Engagement manager. Koos voor McCoy vanwege het type mensen die er werken en hun drive.

Quote: ”'Wanneer je DNA matcht met de waarden van McCoy, dan kan het niet anders dat je gelukkig bent bij McCoy!”

Hoe omschrijf je het werken bij McCoy?

Hein: “De werkzaamheden zijn heel erg klant afhankelijk. Inhoudelijk zit daar geen wezenlijk verschil met mijn vorige werkgever. Het grote verschil voor mij zit hem in de projecten naast de klant opdrachten. Voorheen werd er van mij verwacht, naast mijn fulltime werkweek, een bijdrage te leveren aan interne projecten. Nu heb ik hiervoor de vrijheid, support en er zijn geen beperkingen op uren. Dat geeft mij veel meer mogelijkheden maar bovenal ook drive om zulke projecten op te pakken. Ook de betrokkenheid van iedereen zorgt voor extra enthousiasme van mijnt kant.”
Robert: “Klopt, binnen McCoy wordt heel erg gekeken naar de persoon en jouw ambitie. Zo kunnen we samen als organisatie en als BU Projectmanagement groeien zonder grenzen of beperkingen. Het voelt niet als een verplichting.”

 

Waarom werk je na 5 jaar nog steeds bij McCoy?

Robert: “Clichéantwoorden als uitdagende projecten en een mooi groeipad gelden ook zeker voor McCoy. Maar dat is niet uniek. Waar McCoy wel uniek in is zijn het type mensen die er werken en hun drive. Het samen doen en de professionele instelling; dat vind je alleen bij McCoy. De Big 4’s zijn in de voetbalwereld de opleiders. Na een aantal jaar stromen daar de goeie professionals, zoals een “Messi”, door als ZZP’er of naar de kleinere specialistische bedrijven zoals McCoy. McCoy heeft geen grote kantoren, vele ondersteunende afdelingen en/of enorme overhead. McCoy is voor mij zoveel meer dan alleen een werkgever of een baan. Mijn persoonlijke waarden sluiten aan bij het DNA van McCoy. En dit zie ik ook bij mijn collega's. Alle collega’s doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ik kan dus wel zeggen: 'Wanneer je DNA matcht met de waarden van McCoy, dan kant het niet anders dat je gelukkig bent bij McCoy!'.

Hein: “Ik wil daar graag op aanhaken. Ons Synergie event is daarvoor namelijk een mooi voorbeeld. 1x in de 6 weken hebben wij een Synergie event voor alle McCoyans. Afgelopen dinsdag was voor mij de 1ex live. Bij mijn vorige werkgever hadden we ook dergelijk bijeenkomsten. Deze waren op kantoor, met verplichte aanwezigheid, maar de helft van de collega’s waren aanwezig.We aten een eenvoudige maaltijd of een pizza, het liefst eigenlijk zo min mogelijk kosten, het liep altijd uit en alleen management bleef eigenlijk borrelen. Als ik dat dan vergelijk met McCoy is alles precies andersom. Op een externe locatie, geen verplichting maar iedereen wil aanwezig zijn, goed avondeten, eventueel zelfs een hotelovernachting, strak in de timing en daarna gaat de borrel zelfs nog op het terras verder. Ik kwam met zo’n grote lach thuis dat ik tegen mijn vrouw zei: “Daarom heb ik voor McCoy gekozen!”. Het energieniveau tijdens z’n event is zo ongelooflijk hoog.”

Robert: “Leuk om te horen want voor mij is dat inmiddels al een soort vanzelfsprekendheid geworden. Maar ik herken me volledig in je verhaal Hein.”

 

Welke kansen zijn er binnen McCoy?

Hein: “Ik ben 1,5 jaar geleden bij McCoy begonnen als Programma- en Projectmanager maar ook vanwege mijn Agile kennis. Denk aan DevOps, SAFe, SAFe SPC et cetera. Ik krijg nu de kans om het agile-werken breder binnen McCoy te verkondigen. En dat gebeurt niet op de manier zoals ik het gewend ben. Ik word namelijk uitgedaagd in mijn creativiteit om collega’s vanuit enthousiasme mee te nemen i.p.v. het ze te verplichten.”
Robert: “Ik ben 15 jaar geleden gestart als Business Intelligence consultant. Na een aantal jaar ben ik bij mezelf nagegaan wat vind ik echt leuk, waar ben ik goed in en waar liggen mij interesses. Zowel privé als op werk is dat regelen, organiseren, structureren en mensen bij elkaar brengen om resultaat te halen: in welke vorm dan ook! Daarom heb ik bewust de switch gemaakt van BI-consultant naar projectmanager. En 5 jaar geleden kreeg ik bij McCoy de kans om me vanuit klein-middelgrote projecten naar grote projecten en programma’s te ontwikkelen. Wel nog altijd met een koppeling naar informatiemanagement, BI en infrastructuur. Juist deze combi is voor mij erg belangrijk omdat ik vind dat je op deze manier een beter projectmanager wordt.”

 

Waar komt de interesse in Agile vandaan?

Hein: “Ongeveer 7 jaar geleden zat ik voor een groot programma bij een van mijn klanten. Daar was ik al een lange tijd bezig het programma vorm te geven en uit te voeren. Gedurende dat traject gingen we over op het SAFe framework, wat een grote impact had op alles. Daarmee werd o.a. mijn rol als programmamanager overbodig en kreeg ik meer de rol als Epic Owner. Maar ook de rol als projectmanager werd ontmanteld. Toen kwam bij mij het besef hier gaat iets echt veranderen op ons vakgebied en ik wil mee. Inmiddels geloof ik erin dat Agile meer is dan alleen een structuurverandering want het is meer een cultuurverandering.”

 

Zijn de projecten van McCoy Agile?

Hein: “We brengen de kennis van Agile altijd mee. Vaak werken klanten nog traditioneel maar er is meestal wel ruimte om Agile werkzaamheden op te pakken. Het kan daardoor ook voordelen opleveren. En bij de klanten waar we al wel Agile werken kunnen we niet meer aankomen met de traditionele methode, daarom willen we ons ook blijven ontwikkelen.”

Robert: “Het is ook een transitie die tijd nodig heeft. Het wordt vaak vanuit top-down opgelegd en het moet inderdaad dus ook gefaciliteerd en gesteund worden zodat die cultuurverandering kan plaatsvinden.”

Hein: “Alleen al het Agile denken kan je veel brengen. Hoe bedoel ik dat? Denk aan flexibel, aanpassingsvermogen en het durven anders doen. Ik geloof dat daar veel te halen valt. Dat is ook één van de redenen waarom wij binnen SAP ook vaak als Agile kenner worden gevraagd mee te denken en workshops te geven. Het unieke zit in onze combinatie: projectmanagement, SAP en Agile. Daar waar die drie zich raken zit onze toegevoegde waarde.”
Robert: “Klopt, dat is echt een onontgonnen gebied waar voor ons de kansen liggen. En juist hier willen we in groeien. Niet alleen als BU, maar ook als persoon. En dit willen we graag doen met goeie mensen, waar we altijd naar op zoek zijn. Of je nu 2 of 20 jaar ervaring hebt….”

 

Wat is het doel komend jaar met de BU Projectmanagement?

Hein: “Een visie te vormen over projecten in de toekomst en het succesvol projecten doen in de toekomst. In de toekomst zal het projectmanagement veranderen, maar precies welke kant op? We zien bij klanten al verschillende trends en welke impact hebben die op ons vakgebied?”
Robert: “Daarvoor hebben we ook een roadmap binnen de BU met speerpunten als: Simply PM, Future of PM, Sales & Delivery en Recruitment. Maar ook de persoonlijke kant is een aandachtsgebied, met aandacht voor elkaar. Hiervoor zijn diverse soft-skill trainingen beschikbaar of intervisie-sessies.”

 

 

Hoe ziet jullie toekomst binnen McCoy eruit?

Robert: “Wat ik cruciaal voor McCoy vind is het DNA van de McCoyans. Ik wil er graag voor zorgen dat onze BU een afspiegeling in het klein is van die van McCoy zelf. Ik hoop hier de komende jaren zorg voor te dragen. Daarnaast hoop ik vanuit mijn rol grotere en meer diverse projecten te gaan doen. Wellicht ook bij andere type klanten en projecten om mezelf daarin verder te ontwikkelen. Zeker de transitie naar een meer ‘Agile’ manier van projecten leiden is een hele interessante. En onze visie hierop!”
Hein: “McCoy heeft de 100 beste SAP-consultants, daar ben ik het hartstikke mee eens. We doen de dingen heel goed. Maar om in de toekomst mee te blijven komen moeten we dingen ook heel goed uniek gaan doen. Dat uniek zit hem in een andere aanpak en een andere visie. Iets wat onderscheidend is van de rest. Wij zijn namelijk niet één van de velen. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daar zijn we ook al mee bezig door binnen de BU de focus breder te leggen dan alleen SAP inhoudelijk of één projectmethodiek. Maar ik denk dat we daar ook nog wel verder in kunnen gaan. Ik hou ervan om dingen compleet anders te benaderen en daardoor uniek succesvol te worden. Mezelf zie ik over een aantal jaar meer focussen op de binnenkant van McCoy, richting een teamlead bijvoorbeeld.”