BLOGBUSINESS INTELLIGENCESAP ANALYTICS CLOUD
Bart de Bijl

Randsystemen in en rondom SAP. Heb ik die nog nodig?

SAP heeft bijna 100.000 medewerkers in dienst. Als je je probeert voor te stellen wat een enorme denk- en ontwikkelkracht daarachter zit, dan duizelt het soms. Dat betekent natuurlijk ook dat SAP het voor klanten gemakkelijker maakt om alle relevante bedrijfsfuncties in SAP zelf af te beelden. En dus dat klanten minder of misschien wel helemaal geen add-ons en andere randsystemen meer nodig hebben. Zo hoef je je geen zorgen (meer) te maken over zaken als interfaces, data consistency en updates. Deze trend in combinatie met cloud delivery van functionaliteit maakt het leven van SAP klanten veel eenvoudiger. 


Performance, consistentie en stabiliteit

Een mooi voorbeeld van deze trend doet zich voor binnen BI. SAP heeft onlangs SAC geïntroduceerd, SAP Analytics Cloud. Deze nieuwe manier van reporting lost veel van de oude problemen op die de add-ons en randsystemen met zich meebrengen:   

  • Performance. Data laden en verwerken met SAC vindt binnen hetzelfde systeem plaats, dus geen langdurige dataloads en verwerking meer 

  • Consistentie. Doordat het rapportagesysteem en het bronsysteem binnen SAC dezelfde zijn, is de consistentie van de data gewaarborgd 

  • Stabiliteit. SAC is een stabiel systeem, geen issues meer met downtime en andere problemen waardoor de add-on niet beschikbaar is. 

Simpeler, transparanter en goedkoper

McCoy zet vol in op deze ontwikkeling. Wij helpen onze klanten om dezelfde rapportage of zelfs betere te genereren, met behulp van standaard SAP tools als SAC. En dus worden de randsystemen weer overbodig. Dat maakt het allemaal simpeler, transparanter en vooral ook goedkoper.  

Voorbeelden van dergelijke randsystemen zijn Qlikview, Power BI en Every Angle. Veel SAP klanten gebruiken deze laatste BI oplossing, omdat deze voorziet in standaard content voor hun bedrijfstak. Daarnaast kunnen er bedrijfsspecifieke processen in gerapporteerd worden.  

Maar het is wel een randsysteem. Dus een apart contract met een andere leverancier, extra interfaces, en geeft in de dagelijkse praktijk vaak problemen. Daarbij moet je denken aan stabiliteit, performance en security.  

Allemaal zaken die in een standaard SAP oplossing zijn geregeld! En de voorgedefinieerde content, die heeft McCoy inmiddels in SAC kunnen realiseren. Waardoor een langdurige implementatie niet nodig is.  


SAP Analytics Cloud

We kunnen zelfs helpen met een datamigratie waarbij historische data in SAC wordt geladen, waardoor rapportages deze data kunnen gebruiken voor vergelijkingsdoeleinden. En het mooie is dat SAC een cloud tool is, waardoor het direct beschikbaar is en de continuïteit en uptime gegarandeerd zijn.  

We hebben deze transitie inmiddels voor een aantal klanten mogen verzorgen. Wat ons daarbij opvalt is dat de voordelen nog groter zijn dan gedacht en de transitie inderdaad relatief pijnloos verloopt. 

Graag laten we je in een eenvoudige demo zien wat SAC voor jouw organisatie kan doen, en hoe eenvoudig en pijnloos we de transitie van diverse randsystemen naar SAC kunnen realiseren.  

Neem contact op met Bart de Bijl voor een vrijblijvend gesprek op 06-11006899 of mail Bart op Bart.de.Bijl@McCoy-partners.com 

 

Think SAP Analytics Cloud, Think McCoy

 

SAP S/4HANA Embedded Analytics: Het einde van traditionele rapportage en analyse?

Bekijk de blog