Jan Laros

Reduceer de TCO van SAP-landschappen tot wel 50%

Cloud is niet meer weg te denken. Ook in de wereld van SAP is het een wijdverspreid begrip. SAP heeft het tot een kernonderdeel van zijn strategie bestempeld en zet vol in op cloud producten. Wij als McCoy zijn in 2012 geboren in de cloud. We hebben geen legacy datacenters en zetten sinds de oprichting van ons bedrijf ook vol in op cloud. SAP Cloud, Amazon Web Services en Microsoft Azure kennen voor ons geen geheimen. 

We implementeren niet alleen de cloud producten van SAP succesvol bij onze klanten. We brengen ook proactief advies uit aan organisaties hoe ze hun bestaande on-premise landschap met cloud kunnen optimaliseren. Uiteraard brengen we deze landschappen ook onder in het innovatieve McCoy Managed Services platform. Beheer Nieuwe Stijl noemen we dat, omdat wij SAP Beheer als strategische activiteit zien en niet als ‘een moetje’.

Creëer een startpunt voor uw cloud transformatie 

Met het McCoy Cloud Assessment werken we in recordtempo een gedetailleerd rapport uit voor uw bestaande SAP-landschap. We behandelen daarin de volgende onderwerpen op hoofdlijnen:

  • Vastlegging van uw huidige AS-IS landschap en de huidige kosten voor operations

  • Een future state ontwerp van de to-be architectuur in de cloud (cloud agnostisch, dus onafhankelijk van welk platform u wenst)

  • Een gedetailleerde TCO-berekening van de future state (Cloud en Beheer!) plus een inschatting van de transitiekosten

  • Een Executive Summary van de business case en de ROI

Diverse organisaties hebben het McCoy Cloud Assessment al succesvol als startpunt van hun cloud transformatie toegepast. Naast de ongekende voordelen van cloud op het gebied van flexibiliteit, schaalbaarheid en performance werden ook kostenbesparingen van 20 tot 50% gerealiseerd. De gemiddelde terugverdientijd van een SAP cloud transitie lag tussen de 11 en 17 maanden!