BLOGSUPPLY CHAIN MANAGEMENTSAP S/4 HANA
Roy Triest

McCoy Regenerate

De sleutel tot geoptimaliseerde business processen

Regenereren. In de biologie is het de benaming voor het opnieuw vormen van cellen om sterker verder te gaan of terug te komen. Niet te verwarren met reparatie, wat het vervangen van bestaande cellen is. Het grootste verschil? Reparatie laat littekens achter.

 

 

Een mooie analogie, die we bij McCoy graag toepassen op het optimaliseren van bestaande IT- en bedrijfsprocessen. Dit geldt ook voor implementaties die kortgeleden zijn uitgevoerd, maar ook voor al langer bestaande IT-landschappen. Waar een bepaalde IT-oplossing ooit je business process goed ondersteunde, kan het goed zijn dat die ondertussen is verouderd. Ontwikkelingen zijn ook nauwelijks bij te houden.

“Wij zien dat kort na een nieuwe implementatie, of in al langer bestaande IT-landschappen, bedrijfs- en IT-processen niet goed op elkaar aansluiten. Dit leidt tot inefficiënte werkwijzen.” - Henk Keijzer, senior SAP SCM consultant bij McCoy

Daarom hebben wij McCoy Regenerate opgezet. Het doel? Aan de hand van SAP Best Practices, bestaande bedrijfsprocessen weer perfect aan laten sluiten op het SAP-landschap van nu. Regenereren, dus, zonder dat die processen littekens oplopen.

Business Technology

Met de systematische aanpak van McCoy Regenerate brengen we Business en IT samen. Veel dienstverleners kunnen een technische IT-optimalisatie uitvoeren. Maar daadwerkelijk de business van de klant begrijpen – dat zien we vaak misgaan. Daarom kijken wij vanuit bedrijfsprocessen naar IT, en vanuit IT-processen naar business. Geen ‘losse’ business en ‘losse’ IT, maar Business Technology. Waardoor we niet alleen onze SAP-kennis toepassen, maar het ook vertalen voor de mensen die ermee gaan werken.

Van interview naar haalbaar implementatieplan

Hoe zo’n McCoy Regenerate-traject er precies uitziet? In eerste verschillende interviewrondes zijn we benieuwd naar de huidige manier van werken, en halen we pijnpunten naar de oppervlakte. Die vertalen we naar Heatmaps, waarin per proces de huidige situatie in kaart gebracht wordt. Daar zetten we de ideale toekomstige situatie tegenover. Hoe gaan we die bereiken? Dat maken we inzichtelijk door Improvement Areas in een duidelijke Roadmap te plaatsen.

Dit alles lichten we toe in het implementatieplan. We zetten de SAP Best Practices en onze jarenlange ervaring in business, IT en eerder uitgevoerde McCoy Regenerate-projecten in om het implementatieplan realistisch en haalbaar te maken. Geen Utopia voor de businessprocessen, en ook geen onhaalbare kaart voor IT.

Van implementatieplan naar succes

In dat implementatieplan maken we doelen duidelijk en zetten we een sterke business case neer. Met geharmoniseerde bedrijfsprocessen en een optimale fit met SAP als resultaat. Afdelingen opereren niet meer in silo’s maar in een gestroomlijnde samenwerking.

Dit hebben we onder andere gedaan bij IGM Resins, een toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van kunstharsen. Door McCoy Regenerate heeft IGM Resins binnen drie maanden SAP Advanced Available to Promise (AATP) live gekregen in de Public Cloud S/4HANA-omgeving. Daardoor is er meer inzicht in de beschikbaarheid van materialen, en kan er ingespeeld worden op afwijkingen in orders. En dat is, in een sector waar materiaalschaarste bedrijfsresultaat direct beïnvloedt, goud waard.

“Vanaf nu begeleidt het systeem ons tijdens het creëren van orders en het bevestigen van materialen met of zonder allocatie. Beslissingen maken op basis van veranderingen in de verwachtte beschikbare materialen zorgt voor meer consistentie en transparantie naar onze interne en externe stakeholders.” - Rene Zoetmulder, Customer Service Manager at IGM Resins

Met McCoy Regenerate brengen we business en IT samen, optimaliseren we bestaande processen en leveren we More than IT.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar McCoy Regenerate? Of naar hoe je Business Technology in jouw bedrijfsprocessen doorvoert? Henk Keijzer en Roy Triest staan je graag te woord!