BLOGBUSINESS INTELLIGENCE
Freek van Hoof

Ruimte voor eigen initiatief bij McCoy

Als BI consultant zat ik goed op mijn plek bij mijn vorige werkgever, waardoor ik in principe niet op zoek was naar een nieuwe baan. Op een gegeven moment raakte ik toch aan de praat met iemand van McCoy die met een enthousiast verhaal mijn interesse wist te wekken. Wat volgde was een interessant traject waarin McCoy mij stukje bij beetje wist te overtuigen van de mooie kansen die ze bieden.


Écht ondernemerschap

Al snel sprak ik een aantal collega’s die mij steeds meer deden inzien dat McCoy goed bij me zou passen. Ze vertelden mij dat McCoy in staat is om hun ideeën om te zetten naar eindproducten die worden uitgerold bij klanten. Dit getuigt van écht ondernemerschap bij alle medewerkers, waarbij men niet schroomt een sprong in het diepe te wagen. In de praktijk levert dit vaak mooie resultaten op. Het verhaal sprak mij dus enorm aan.

Het ondernemerschap krijgt vorm door sessies die worden gehouden om de kennis van de medewerkers te verbreden. Verschillende teams worden samengesteld met als doel om nieuwe technologieën of andere ontwikkelingen in de SAP-markt te onderzoeken. Ik merk dat iedereen zijn steentje bijdraagt zodat er in betrekkelijk korte tijd mooie resultaten worden geboekt. Ik leerde op deze manier mijn nieuwe collega’s beter kennen en het zorgde er ook voor dat mijn kennis werd verbreed. Onze marketingspecialisten weten de resultaten daarnaast ook nog mooi te verpakken naar de buitenwereld. Het geeft me voldoening dat McCoy waarde hecht aan onze initiatieven, en dat ze deze waardering tonen door middel van het naar buiten brengen van onze ideeën.

 

Goede sfeer, effectieve samenwerking en daadkracht

Toen ik begon bij McCoy werd ik meteen hartelijk ontvangen door de andere team leden. Een mooie mix van ervaren krachten en ambitieuze junioren. Hierbij valt op dat ze erin slagen om een echte community te vormen. Er vindt veel interactie plaats en er is altijd ruimte voor het stellen van vragen, waarbij er meegedacht wordt over situaties bij klanten. Collega’s staan echt voor elkaar klaar in dit soort situaties. Het zorgt ervoor dat er buiten de standaard contactmomenten een team spirit wordt gecreëerd.

In de dagelijkse praktijk is McCoy zowel formeel als informeel bezig met het coachen van hun medewerkers. Er wordt een plan opgesteld met jaarlijkse persoonlijke doelstellingen die regelmatig worden getoetst. Daarnaast zijn er ook veel informele momenten waarbij je een spiegel wordt voorgehouden om te bekijken of je nog op het juiste pad zit. Deze momenten zijn voor mij minstens zo waardevol.

Ik woon zelf dicht bij kantoor waardoor ik op vrijdagmiddag vaak nog even naar kantoor fiets. Daar tref ik regelmatig nog collega’s, met een biertje in de hand, voor een whiteboard. Ze zijn dan samen aan het brainstormen over oplossingen voor problemen, of nieuwe plannen aan het uitwerken. Dit is het beeld dat voor mij McCoy het meest typeert. Goede sfeer, effectieve samenwerking en daadkracht om samen onze ambities waar te maken.

Meer weten over hoe het is om bij McCoy te werken? Lees het hier!