Bart de Bijl

Samen projecten opleveren: In time, In budget maar ook in de crisis…

SPGPrints in Boxmeer had een grote uitdaging. De SAP-systemen die al jaren gebruikt worden, liepen uit de maintenance support en moesten dus geüpgraded worden. Daarnaast liep het huidige beheercontract met de zittende partner af en wilde SPGPrints overstappen naar de nieuwe beheerpartij McCoy. En tenslotte stonden er organisatorische veranderingen met een strakke deadline op de planning. 

Een team met een gezamenlijk doel 

Vol goede moed zijn we aan deze klus begonnen. We is in dit geval een mooie combinatie van de interne mensen van SPGPrints (toppers!!!) en een team van McCoy. Zo werken wij het liefst, een mix van interne en externe mensen die een gezamenlijk doel hebben. Waar alle neuzen dezelfde kant op staan! 

Een goede transitie is meer dan 1:1 overgaan van oud naar nieuw. Dat is in onze visie ook het versimpelen van je landschap en manier van werken. Beide hebben we kunnen meenemen in dit project. Waardoor de klant vanaf nu veel eenvoudiger en efficiënter kan werken. 

Een resultaat waar zowel SPGPrints als McCoy trots op is

Door de inbreng van eigen mensen was proceskennis van SPGPrints een gegeven. En kon er tijdens de SIT al getest worden. Hierdoor was zowel de UAT als de uiteindelijke GoLive een soepel proces. Een resultaat waar zowel SPGPrints als McCoy trots op is!

De GoLive was nog wel gepland in het weekend van 21 maart. Een periode waarin het Coronavirus al zijn intrede had gedaan in Nederland. Met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen en protocollen zijn we toch in staat geweest om het project live te brengen. In time in budget. Zoals het hoort.  

Na de upgrade start SPGPrints met het implementeren van de organisatorische veranderingen in het systeem. McCoy heeft met SPGPrints de afspraak gemaakt om de kosten voor het beheer verder te minimaliseren en start dan ook met de eerste automatiseringen en optimalisatie stappen van het beheerproces. 

Over SPGPrints

SPGPrints is de leidende wereldspeler op het gebeid van textiel bedrukken, zowel op het gebied van screens als digitaal printen. Naast het leveren van de machines levert SPGPrints ook de verbruiksmaterialen, de screens en de inkt. De machines en de verbruiksmaterialen worden niet alleen gemaakt in Boxmeer maar worden wereldwijd geproduceerd en verkocht.

 

Meer weten? Neem contact op met Bart de Bijl.
Bart.de.bijl@mccoy-partners.com of 06 11 00 68 99