NEWSSAP S/4 HANA
Jan Laros

Strukton Worksphere implementeert samen met McCoy SAP S/4HANA

Strukton Worksphere digitaliseert in een hoog tempo. Het technologiebedrijf ontwikkelt, onderhoudt en beheert technische installaties en duurzame gebouwen in Nederland. Om de grote hoeveelheid aan data die deze installaties leveren te verwerken, heeft Strukton Worksphere een eigen big-dataplatform. Ruim twintig jaar was SAP ECC hier de motor achter. Hoewel deze motor nog steeds prima functioneert, was een migratie naar SAP S/4HANA een logische stap. Het bedrijf wil graag vooroplopen in digitalisering, en dat betekent dat de motor altijd moet werken met de laatste revisie.

Tijdens het in goede banen leiden van deze digitale transformatie, werd Strukton Worksphere ondersteund door McCoy. De keuze viel op de SMART Re-Use aanpak - een migratiemethode ontwikkeld door de beide bedrijven, waarbij de bestaande SAP-functionaliteit wordt hergebruikt maar het bedrijfsmodel tegelijkertijd kan worden aangepast. “Met de Smart Re-Use hergebruik je de bestaande SAP-functionaliteit, maar kun je tegelijkertijd ook het bedrijfsmodel aanpassen en afscheid nemen van overbodig maatwerk”, aldus Roland Sloetjes, bij McCoy S/4HANA Smart Re-Use Solution Architect.

Volgens Joop Bosman, hoofd ICT van Strukton Worksphere, heeft deze aanpak er voor gezorgd dat de migratie binnen de gestelde deadline van een jaar en met relatief weinig investeringen kon worden voltooid. Het bedrijf profiteert nu van de voordelen van SAP S/4HANA: bestaande processen zijn geoptimaliseerd, nieuwe dashboards maken is eenvoudig, en het ERP-systeem is altijd klaar voor iets nieuws. Bosman: “De frisse blik en de kennis van McCoy als het gaat om migratie, finance en de FI/CO-modules voor financial accounting en controlling hebben bijgedragen aan het succes.” 

Lees het volledige artikel op sap.com