BLOGSUPPLY CHAIN MANAGEMENT

Kylian Swinkels Woont in Eindhoven. Is in 2018 afgestudeerd met een master in Strategic Management. Werkt sinds 2020 bij McCoy als SAP-Consultant. Koos voor McCoy omdat hij op zoek was naar meer vrijheid in zijn rol om zichzelf verder te ontwikkelen.
Quote: “Wij staan voor kwaliteit bij McCoy maar wel gecombineerd met een knipoog en humor.”

Henk Keijzer Woont in Den Hoorn (ZH). Is in 2009 afgestudeerd met een master in Business Administration. Werkt sinds 2021 bij McCoy als SAP SCM Consultant. Koos voor McCoy omdat hij op zoek was naar een bepaalde cultuur; informeel, beperkte hiërarchie en wilde in zijn rol kunnen ondernemen.
Quote: “Het gebrek aan hiërarchie ervaar ik als zeer positief! Iedereen staat bij McCoy op hetzelfde niveau.”

Hoe was je pad naar Supply Chain Management toe?

Kylian: “Na mijn studie, Strategic Management, werd ik uiteindelijk richting een baan in de IT gepraat. Ik ben nu heel blij met deze keuze. Want in de IT (SAP) ervaar ik echt het samenwerken wat ik in het strategisch management toch miste. En Supply Chain Management is voor mij precies een mooie combinatie van beide werelden; IT en strategie.”
Henk: ”12 jaar geleden begon ik met werken. Waarvan de eerste jaren in de Supply Chain business. Ik zag een groot gat tussen de business en IT en realiseerde me dat IT mij ook zou kunnen aan staan. Zodoende ben ik IT Consultant geworden. Op die manier kon ik mijn kennis van Supply Chain versterken met IT-kennis rol. Bij McCoy krijg ik binnen die rol ook nog eens de kans om te werken op afwisselende projecten met verschillende teams. En daar word ik helemaal gelukkig van.”

Hoe was de eerste kop koffie bij McCoy?

Henk: ”Het koffie gesprek was voor mij ideaal. Ik ben namelijk niet van de sollicitatiegesprekken of van iemand op een weegschaal leggen. De klik en het vertrouwen zijn voor mij veel belangrijker. En precies dat ervaarde ik bij McCoy. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar je ervaring maar uiteindelijk gaat het vooral om of je past bij de cultuur en of je het stukje ondernemerschap in je hebt”.

Samen op een project zitten is voor Henk 1 dag uit in de week, waarom?

Henk: ”Samenwerken met Kylian op een project is voor mij een dagje uit. Je wil samen iets opleveren, met je IT-collega’s maar ook met je klant. En iedereen staat daarin op hetzelfde niveau. Ja, ik heb 8 jaar meer ervaring dan Kylian maar dat vind ik helemaal niet interessant. Voor mij zijn wij precies hetzelfde. Op het ene punt weet ik misschien meer maar op andere punten kan ik Kylian niet bijbenen. Dat is juist de kracht die je ontwikkelt om als collega’s zo gelijkwaardig in een team te zitten.”
Kylian: ”Onze samenwerking is inderdaad heel fijn. Voor mij is het minder een dagje uit omdat ik 3 dagen voor deze klant werk en niet zoals Henk maar 1 dag in de week. Dan zouden het 3-daagjes uit zijn ;-).”

Hoe is jullie samenwerking en de samenwerking met de klant?

Kylian: ”Normaal gesproken zitten we 1 dag in de week op kantoor bij de klant. Die dag hebben we redelijk veel meetings om af te stemmen met de klant wat we aan het doen zijn of wat we hebben uitgezocht. Henk en ik schakelen vaak ook nog over wat ‘the next steps’ zijn in het project. En de overige 2 dagen heb ik eigenlijk heel veel vrijheid. Dan pak ik nieuwe topics op, ik zoek ze uit en maak er presentaties of workshops van om volgende week weer te presenteren en uit te rollen in de organisatie.”
Henk: ”Wij zijn onderdeel van de club en komen ze echt helpen. Zo ervaart de klant het ook.  SAP S/4 HANA was namelijk door een andere partij geïmplementeerd maar de klant snapte nog niet direct hoe ze er mee moesten werken. Ze hadden weinig training gehad en hadden ook nog eens het gevoel dat de masterdata niet klopte. Doormiddel van de McCoy QuickScan hebben we ons ‘ingelezen’ in het project. Daarna hebben we een Heatmap en een Roadmap gemaakt. Met onderwerpen: waar staat de klant nu, wat is de ambitie van de klant en wat is ons inzicht, advies en aanpak. Dat is het vertrekpunt om de klant kennis te laten maken met SAP S/4 HANA, nieuwe features en ze te trainen in de mogelijkheden passend bij hun plan en product.”

‘More Than IT’ in een project; is dat een voorbeeld voor McCoy?

Henk: ”Dit project is 100% in McCoy termen: ‘More Than IT’. We mogen namelijk zelf niet met ons vingers in SAP zitten (configureren). Daarvoor heeft de klant een supportpartner. Wij leveren de business toegevoegde waarde waarmee zij zelf in staat zijn hun businessprocessen uit te voeren. We zitten hier dus echt veel meer aan de business kant maar doen uiteraard wel advies op de techniek als dat nodig is. Die businesskant dat vind ik, als oorspronkelijke businessman, superleuk aan dit project. Dit zijn unieke projecten precies op het snijvlak waar wij als McCoy toegevoegde waarde leveren.”

Hoe ervaar je die vrijheid Kylian?

Kylian: ”Toen ik begon bij McCoy had ik niet verwacht dat ik op z’n groot project zoveel vrijheid zou krijgen. Het vertrouwen is er echt vanuit de senior, in dit geval Henk.”
Henk: ”Ik heb alle vertrouwen dat jij (Kylian) weet wat je doet. Als jij met een oplossing komt dan word ik graag op de hoogte gehouden maar dat is het dan ook. Jij weet heel goed wat je doet. Officieel zit ik er die 1 dag in de week voor de Quality Assurance, maar nogmaals ik heb alle vertrouwen in jou. ‘Hoe ervaar jij die vrijheid, Kylian?’.” 
Kylian: ”Over het algemeen ervaar ik die vrijheid als heel fijn. Maar dat gaat ook gepaard dat we bij deze klant werken met S/4 HANA Public Cloud. Je kan daardoor veel met SAP standaard werken en SAP Best Practices, waardoor jezelf heel makkelijk op zoek kan gaan naar oplossingen en deze implementeren. Nu wordt het project wel een stuk groter waardoor nu hulp vanuit projectmatige aanpak fijn is. Maar dat punt heeft Henk al meteen opgepakt en daar gaan we nu mee aan de slag.”

Hoe ervaar je de cultuur binnen McCoy?  

Henk: ”De cultuurmatch is heel belangrijk binnen McCoy en dus ook 1 van de onderdelen tijdens je eerste gesprek. En wat is die cultuur dan? We zijn gewoon lekker nuchter met zijn allen. Serieus op de momenten dat het moet en nuchter op de momenten dat het kan. En dat geeft heel veel plezier in je werk.”
Kylian: ”Klopt, we staan voor kwaliteit, gecombineerd met humor en een knipoog.”