BLOGSAP S/4 HANA
Jazwin Mohammed

The Future is NOW

We herinneren ons allemaal nog wel de video waarin Steve Balmer, de Vice President van Microsoft, die iPhone belachelijk maakte in 2007. Het onderschatten van de huidige disrupties zal net zo fataal zijn als dat Microsoft de telefoonmarkt heeft onderschat.

Bedrijven van nu willen niet dezelfde fout maken. Daarom rijzen er in boardrooms van bedrijven belangrijke vragen als: "Hoe moeten wij als bedrijf omgaan met deze nieuwste technologieën op de werkvloer? Hoe kunnen we deze veranderingen het beste inzetten? Waar kunnen we het grootste verschil maken?"

Dit zijn vragen waar je eigenlijk nu al een antwoord op wil hebben. Je moet als bedrijf deze, nog onbekende ontwikkelingen, durven omarmen om voorop te kunnen lopen.

Regeren is vooruitlopen

De tech wereld staat op zijn kop. Nieuwe technologieën als AI en LLM ‘take the world by storm’. Wat ooit als toekomstmuziek werd gezien, is nu werkelijkheid geworden. Binnen een handomdraai kunnen we complete documenten interpreteren en afbeeldingen of zelfs video’s genereren. Ook serieuze AR/VR-headsets zoals de Apple Vision Pro zijn realiteit geworden. De toekomst, die is er dus al.

Dit opent de deur naar mogelijkheden zoals een persoonlijke digitale assistent die iedereen binnen je bedrijf op zijn of haar wenken kan bedienen. Of voor visuele ondersteuning van een monteur of engineer tijdens het uitvoeren van taken op de werkplaats. Deze technologieën zijn niet langer alleen toekomstdromen. Ze zijn realiteit geworden.

De basis op orde

De toekomst van vandaag is gebouwd met de data van gisteren. 

Hoewel iedereen graag de nieuwste technologieën willen gebruiken, is het hebben van een solide basis is nog nooit zo belangrijk geweest. De vraag is niet meer of een bedrijf AI kan gebruiken, maar hoe goed ze er gebruik van kunnen maken. Daarvoor bestaan enkele randvoorwaarden:

  • Het zorgen voor gestandaardiseerde en gedocumenteerde bedrijfsprocessen. 

  • Het hebben van betrouwbare bedrijfsdata. 

Zonder deze twee randvoorwaarden is het interpreteren van bedrijfsinformatie een onmogelijke opgave.

Hierdoor komt steeds meer aandacht voor onderwerpen als Business Process Management en Data Science. Deze activiteiten zorgen ervoor dat bedrijfsprocessen bekend en gedocumenteerd zijn, en dat incorrecte data wordt gevalideerd en gecorrigeerd.

De opkomst van ERP cloud software zoals SAP S/4HANA Cloud sluit hier perfect op aan, omdat het bedrijven vaak dwingt om te denken vanuit standaardprocessen.

Het streven naar verhoogde productiviteit

De limiet van verhoogde productiviteit, is digitaal oneindig.

In tegenstelling tot de fysieke wereld, waar de limieten worden bepaald door “the laws of physics”, is de digitale wereld “the sky is the limit”. Door integratie, automatisering en hedendaagse interpretatie kent digitale productiviteitsstijging nagenoeg geen grenzen.

Dit heeft ook een serieuze impact op de beslissing om over te stappen op nieuwe software. De vraag is niet meer of het financieel haalbaar is, maar of een bedrijf competitief kan blijven als je deze stap niet zet.

Hiermee kunnen we dus concluderen dat de technologie van vandaag een competitieve bedreiging vormt, maar ook juist een kans. Leer kennen wat deze ontwikkelingen voor jouw bedrijf kunnen doen, en wordt vooral geen Steve Balmer.

Be smart, be the future, be now.