BLOGINTEGRATION
Victor Brosens

Think Integration, Think McCoy

In deze blog brengen we je graag op de hoogte van het fenomeen API. Zowel de definitie als de toepassing worden toegelicht door onze expert Jelle de Bruijn. McCoy helpt je graag met alle vragen en uitdagingen met betrekking tot integratievraagstukken. Dit vatten we graag samen met onze tagline: Think Integration, Think McCoy.


API management

Met de opkomst van cloud-, mobiele en sociale technologieën zijn nieuwe toepassingen een aanjager geworden van de manier waarop mensen content en toegang tot services gebruiken. Miljoenen mobiele apparaten die tegenwoordig worden gebruikt, genereren digitale gegevens met een hoge snelheid. Deze massale toestroom van digitale informatie verandert de manier waarop bedrijven werken. 

Via softwarematige interfaces genaamd ‘application programming interfaces’ (API's) kunnen bedrijven zakelijke services en informatie rechtstreeks aan klanten leveren. API's vereenvoudigen het werk van het programmeren van grafische gebruikersinterfacecomponenten voor alle soorten apps op mobiele apparaten en/of in de cloud.

Een API staat dus voor ‘application programming interface’, oftewel: een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel. Een API maakt het mogelijk een ingang te bieden voor gebruikers, andere systemen en software. Met deze ingang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen. 

McCoy’s visie op API’s?

Moderne API's voldoen aan standaarden (meestal HTTP en REST), die ‘developer-friendly’ zijn, gemakkelijk toegankelijk zijn en breed worden begrepen.  Het centrale platform wat we binnen McCoy hiervoor gebruiken is het SAP Cloud Platform, dat dient als centraal API communicatieplatform en waar deze moderne en makkelijk toegankelijke (en zelf te ontwerpen) API’s terug te vinden zijn in de SAP API Business Hub (https://api.sap.com).  

De SAP API Business Hub is een catalogus voor het zoeken en browsen van applicaties, integraties en API's. Sommige van de API's zijn een eenvoudige taalvertaling en middelen voor het extraheren van tekst, terwijl andere krachtige toegang bieden tot de SAP S/4HANA, SAP Ariba en andere SAP-systemen. Daarnaast kunnen we ook integreren met de andere SAP oplossingen als SAP SuccessFactors, SAP C/4HANA, Concur etc. alsmede het integreren met non-SAP oplossingen als bijvoorbeeld Salesforce.

Hoe passen we dit toe bij onze klanten?

Deze toegang met SAP Ariba, SAP S/4HANA hebben wij binnen McCoy onlangs mogen implementeren bij een van onze klanten waarbij er gebruik is gemaakt van een reeks robuuste application programming interfaces (API's) om het uitwisselen van documenten tussen SAP ERP, SAP S/4HANA en SAP Ariba-oplossingen (Ariba Network en Ariba Procurement) via Cloud Integration Gateway te vereenvoudigen:

Het gevolg van het uitvoeren van deze implementatie is dat we de status van het project bij de klant terug hebben kunnen brengen van rood naar geel en waardoor de klant weer back-on-track is.


Wilt u meer weten over integratie van je SAP landschap? Neem dan contact op via jelle.de.bruijn@mccoy-partners.com.


Think API, Think Integration, Think McCoy