"Toto, I've got a feeling we're not in Kansas anymore."

McCoy’s Innovation Process

Deze bekende woorden uit “The wizard of Oz” (1939) lijken zeer toepasselijk als we kijken naar SAP. De bekende blauwe schermen waar we ons allemaal ondertussen comfortabel bij voelen lijken steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen terwijl Fiori apps en andere innovaties zoals Blockchain en Internet of Things op de voorgrond treden. 

Innovatie wordt meer en meer belangrijk in tijden van verandering, zoals deze. “Innovatie onderdeel maken van het DNA van onze consultants”, dat is dan ook de missie die het McInnovate-team zich medio 2017 ten doel heeft gesteld. Om hier vorm aan te geven heeft dit team een innovatie aanpak ontwikkeld welke consultants in staat stelt snel en effectief te innoveren.

Het McCoy Innovation Process is gestoeld op co-creatie. Wij geloven er namelijk in dat innovatie ontstaat, dáár waar samenwerking met de klant plaatsvindt. De eerste stap in het proces is het hebben van een goed idee. Eén van de manieren waarop we dat proberen te bereiken, is door het bevorderen van creativiteit. Veel mensen ervaren in hun dagelijkse werkzaamheden namelijk een drempel die hen ervan weerhoudt creatief te durven denken. 

Het McInnovate-team heeft in samenwerking met ons Simply Design-team en Gilbert Kin een training opgezet waarin consultants in enkele simpele stappen zowel inside als outside the box leren brainstormen. Inside, door te 'spelen' met de onderdelen van een product of proces en alles wat zich in de directe omgeving hiervan bevindt. En Outside door logica, ervaring en creativiteit te combineren tot een verrassend resultaat. 

De aangeleerde technieken worden door het McInnovate team ook echt in praktijk gebracht door met onze klanten aan innovaties te werken die inspelen op huidige trends en ontwikkelingen. Om u ook te laten ervaren hoe McCoy vorm geeft aan zo’n proces, behandelen we tijdens het BIG event in een razend tempo een interessante case.

Onze vraag daarom aan is: heeft u een case die u graag uitgewerkt ziet worden? Ligt uw ruwe diamant al tijden op de plank stof te vangen? Dien hem in bij innovation@mccoy-partners.com en wie weet wordt hij geselecteerd om uit te werken!