BLOGSUPPLY CHAIN EXECUTIONSAP TRANSPORTATION MANAGEMENT
Ralph Bazelmans

Transportation Management: de groeiende expertise binnen Supply Chain Executie

Na het opzetten van de integratie tussen EWM en TM pakten Fabian, Ozgur, Robin, Wouter en Ralph direct de kans op ondernemen aan: in het team van Supply Chain Executie is er namelijk al langer de ambitie om meer focus aan te brengen op het gebied van TM. Inmiddels vormen de vijf consultants een volwaardig TM-team. Hoe ze van idee tot volwaardig specialisme gingen? Dat lees je hier!

Van EWM naar TM

De TM-expertise komt voort uit de propositie Intelligent Logistics. In deze propositie, wordt gefocust op het overzichtelijk maken en het snel en kundig implementeren van SAP EWM. Door de toenemende klantvraag zagen vijf McCoyans van Supply Chain Executie de kans om te ondernemen met een eigen propositie specifiek voor TM.

Met onze propositie maken we alle processen van SAP TM overzichtelijk door ze op te splitsen in hapklare brokken, ook genoemd: scenario’s. Deze scenario’s zijn inclusief configuratie, zodat we het gemakkelijk en snel bij klanten kunnen implementeren. Met deze propositie kan een klant gemakkelijk zijn of haar scenario “uitkiezen”. Ook maken we met onze propositie het verschil tussen basic en advanced TM duidelijk. Boven op de standaard processen wordt er ook gewerkt met “McCoy add-ons”, bijvoorbeeld om standaard processen te verbeteren. De TM-propositie geeft een toegankelijk overzicht van alle TM-functionaliteiten die niet altijd goed vindbaar of duidelijk zijn.

Optimale transportplanning met SAP Transportation Management

Propositie en visie TM bij McCoy

Basic TM zit tegenwoordig inbegrepen bij S/4HANA licenties en dit biedt kansen. De verdere focus op TM is ontstaan omdat er steeds vaker de behoefte was vanuit de klant om meer inzicht te krijgen in transportvraagstukken. Vaak kwam deze vraag voort uit een EWM-project. Inmiddels wordt TM juist vaak ingezet als een opzichzelfstaand project. Zo zijn we al met opzichzelfstaande TM-projecten aan de slag gegaan bij o.a. Ministerie van Defensie, Enexis en Corbion.

Onze visie op TM is om klanten niet alleen inzicht te geven in hun transportbehoefte, maar ook verder te kunnen adviseren hoe zij hun transport nog kunnen optimaliseren. Op deze manier helpen we klanten met o.a. verduurzamen en kostenbesparing. Wij onderzoeken ook actief nieuwe functies en integraties met verschillende relevante oplossingen. Deze kunnen wij dan toevoegen aan onze propositie. Bijvoorbeeld met SAP Yard Logistics waarbij de gehele supply chain inzichtelijk wordt. Daarnaast hebben we de ambitie om nóg meer impact maken door in te zetten op grotere projecten waarbij meerdere TM-consultants samenwerken aan de beste TM-oplossing.

TM-team

Wat het TM-team vooral uniek maakt is de manier waarop wij kennisdelen, intrinsiek gemotiveerd zijn en het bovenal samenwerken om TM-vraagstukken tot een succes te maken. TM is onderdeel van het team Supply Chain Executie. Wij zijn het grootste team met deze expertise in Nederland. Dit betekent dat we niet alleen veel van elkaar kunnen leren, maar er wordt ook veel met elkaar gelachen, bijvoorbeeld bij een van de teamuitjes, kwartaalmeetings of tijdens de wintersport. Wat is jouw ambitie? Hoe zie jij de ontwikkelingen van SAP TM in de huidige markt? Wat zou jij willen bijdragen aan onze propositie? Verras ons en neem eens contact op met Joost Hinderdeal of Ralph Bazelmans.