BLOG
Cecille van Unen

Twee jaar geduld en interesse

Oprechte en vooral blijvende interesse. Dat is waarmee we collega’s vaak over de streep trekken. Die blijvende interesse is nodig, want we zijn selectief en zoeken alleen de echte neusjes van de zalm. Die hengel je niet in een week binnen. Zo was er een collega die twee jaar om ons heen cirkelde. Dat deed hij niet omdat de klik er niet was. Eerst was er een zakelijk project en later privéomstandigheden waardoor de timing om over te stappen net niet goed was. Het leven komt er vaak tussendoor en ik snap heel goed dat je dan even blijft zitten waar je zit.

We bleven die collega uitnodigen voor onze events. Hij was een keer aanwezig bij een Synergy meeting die eigenlijk alleen intern is. Voor mij was het zoeken naar de balans tussen ruimte geven en verbinding houden. Ik vind het bijzonder hoe McCoy dat doet en vind het vertrouwen dat ze mij als ‘externe’ recruiter geven om rustig de relaties uit te bouwen top. Ik zeg ‘extern’ omdat het niet echt zo voelt, ik werk nauw met hen samen en heb toegang tot alle kennis, netwerken en roddels. Na twee jaar contact houden en de relatie verder uitbouwen tekende die collega overigens.

Typerend was ook die ene kandidaat die bij een concurrent werkte. Toen hij aangaf in de buurt te zijn voor een klantafspraak, nodigden we hem uit langs te komen. Dat deed hij, en na dat gesprek klapte hij bij ons nog een paar uur zijn laptop open om de tijd tot de volgende afspraak te overbruggen. Zat daar een consultant van de concurrent tussen onze McCoy-collega’s. We zijn niet bang voor concurrentie en gaan uit van onze eigen kracht. We maken echte toppers gewoon deel van de familie. Deze bewuste kandidaat koos overigens niet voor ons. Vinden we ook prima; je weet nooit hoe het loopt.

Joost Hinderdael