Frank van Dooremolen

Universiteit Maastricht selecteert McCoy & Partners voor implementatie van SAP S/4HANA en Ariba

Grote stappen voorwaarts maken op het gebied van efficiency, end-to-end processen en datakwaliteit. Dit zijn enkele doelstellingen binnen het Programma Integrale Bedrijfsvoering van de Universiteit Maastricht (UM) en daarbij krijgt ze hulp van McCoy & Partners. Experts op het gebied van SAP-software en in het begeleiden van dergelijke transitietrajecten. Deze doelstellingen moeten bereikt worden met de implementatie van SAP S/4HANA Cloud en SAP Ariba. Een software implementatie die de systemen van de afdelingen Finance, HR en Procurement integreert en voorziet van een eenduidige databron: elke afdeling maakt gebruik van dezelfde data-inzichten. In real-time. Het is de opstap naar een digitale transformatie in de richting van integrale bedrijfsvoering.

Om voorop te lopen in het hoger onderwijs is een krachtig systeem dat real-time inzicht biedt in alle data onmisbaar. Voor de UM betekent dat beginnen met een schone lei; een greenfield-implementatie. Werknemers nemen afscheid van oude systemen en maken straks gebruik van een gloednieuw SAP-systeem. Om dat goed te laten verlopen is gekozen voor een aanpak gebaseerd op Best Practices. Vanaf september 2021 zal de UM het systeem in gebruik gaan nemen.

Klaar voor de toekomst met SAP

McCoy kiest voor een moderne aanpak die de UM klaar moet maken voor de toekomst. Frank van Dooremolen, Directeur bij McCoy stelt: “Om de bedrijfsprocessen te integreren, maken we gebruik van Best Practices op het gebied van SAP S/4HANA en Ariba. En we kiezen voor een Fit-to-Standard-mentaliteit. Kort gezegd: we weten wat werkt en passen dat toe, zodat we risico’s tijdens de implementatie kunnen inperken en snel functionaliteiten kunnen testen en opleveren.” De SAP Focused Build methodologie wordt overigens ook toegepast. Kort door de bocht is dat een meer geïntegreerde projectaanpak volgens de nieuwste SAP-standaarden.

De start van een digitale transformatie

“De nieuwe software wordt gefaseerd ingevoerd, getest en in gebruik genomen”, vertelt Thomas Hendrickx, Sales Manager bij McCoy. “Deze samenwerking markeert de start van de digitale transformatie van de UM. Als organisatie die straks gebruikmaakt van SAP S/4HANA zal er meer nadruk liggen op het centraal stellen van gebruikers, innovatieve technologie en digitale ketenintegratie tussen afdelingen.” Hij is enthousiast over de samenwerking met de UM: “Het is natuurlijk een enorm waardevolle erkenning voor ons als partner op het gebied van de SAP Intelligent Enterprise.”

Geselecteerd dankzij ruime ervaring

Ook de UM is verheugd over het partnerschap met McCoy. “We hebben McCoy geselecteerd vanwege haar ruime ervaring op het gebied van S/4HANA en Ariba”, aldus ProgrammaManager Jurgen van de Donk. “McCoy kan onze bedrijfsprocessen efficiënter maken en de verandering binnen de universiteit ondersteunen.” Dat onderstreept ook Ton Bertram, Sales Director Higher Education & Research bij SAP: “Met deze laatste SAP-technologieën en aanpak zorgt McCoy voor een datagedreven universiteit. Oftewel de universiteit van de toekomst!”