Jan Laros

Verlichte kippen?

Een mooie lamp in je woonkamer. Plafondspots in de hal. Je zaklamp voor als de stroom uitvalt. Bij verlichting denken we vooral aan traditionele vormen van licht.

Maar verlichte kippen? Bij Signify, het voormalige Philips Lighting, is men volop bezig met nieuwe business modellen rondom licht. Een van de initiatieven (Nature Dynamics) is het verbeteren van het leven van dieren met behulp van Licht. Licht kan namelijk bijdragen tot een gezondere kip, precies zoals de eigenaar dat wil. En de klanten van Nature Dynamics kopen deze verlichting as a service.

Een revolutionaire ontwikkeling, waarbij de hele afhandeling van de aankoop en uiteindelijke facturering van het lichtrecept een nieuw en bijzonder proces is. Samen met McCoy heeft Nature Dynamics een state of the art proces en bijbehorende IT component ontwikkeld in SAP. Een ontwikkeling die gisteren, in een drukbezocht congres in Nieuwegein, werd beloond met de prestigieuze Quality Innovation Award van SAP.

‘We zijn bijzonder verheugd met deze prijs’ zegt Hans van Diem, verantwoordelijk voor Nature Dynamics, ‘Het laat zien waar de toekomstige business modellen naartoe gaan’. ‘En bijzonder dat deze manier van werken op de bestaande systemen en processen kon worden geïmplementeerd’.

‘Bij McCoy staan kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel’, aldus Frank van Dooremolen, Director SAP bij McCoy. ‘Een mooi voorbeeld van een co development met de klant van een volledig nieuw business model op SAP’. 

Think SAP, Think McCoy

Het winnende team met de felbegeerde gouden award: Steven Spronk, Hans van Diem, Andrea van den Bogaard en Dave Verkoelen