BLOGHR-XPERIENCESAP SUCCESSFACTORS
Jens Snuverink

Verlies je de verbinding met medewerkers in jouw organisatie?

Het belang van alle HR-gerelateerde zaken op één plek

We dachten elkaar weer te ontmoeten op kantoor, maar helaas werd deze week duidelijk dat we toch weer zoveel mogelijk vanuit huis moeten blijven werken. Daarmee worstelen we momenteel weer met de vragen; hoe gaat werk er uit zien komende maanden en jaren? Wat betekent dit voor onze organisatie?

De fysieke component van het werk speelt een rol: thuis, kantoor, vergaderlocaties, kortom; hybride werk.

Echter, nog belangrijker is de blik op de toekomst: wat betekent dit voor mijn toekomstige personeelsbestand? En hoe zorg ik ervoor dat onze medewerkers betrokken blijven en zich willen blijven binden aan de organisatie?

Deze nieuwe manieren van werken betekenen namelijk dat we soms anders met elkaar gaan communiceren, interacteren en samenwerken. Om dit proces van het “nieuwe werken” goed te faciliteren moet HR in organisaties een cruciale rol gaan spelen, om continuïteit van de organisatie te waarborgen.

Verklein de afstand, ondanks de fysieke afstand

Afstand ervaren we momenteel allemaal, fysiek en mentaal. Dit leidt vaak tot miscommunicatie, vertraging en frustratie. Dit wil je graag voorkomen en dan helpt het als jouw digitale werkplekervaring optimaal is.

Wat ook bijdraagt aan frustratie gedurende de werkdag, is het oerwoud een verschillende applicaties, wachtwoorden en systemen waar we allemaal mee te maken hebben. Een frustrerende werkdag op afstand kan zo al gauw bijdragen aan een veel minder bevredigende en productieve dag. 
Bovendien gaat hier veel kostbare tijd mee verloren; tijd die je graag wilt besteden aan zaken die waarde toevoegen. Zaken zoals het contact onderhouden, op afstand, met collega’s of het verbeteren van je eigen vitaliteit door buiten een rondje te lopen.

Integreer en floreer

HR en organisaties moeten om bovenstaande redenen ondersteunt worden door goede, passende systemen. SAP Work Zone for HR is daarvoor de juiste oplossing.

SAP Work Zone for HR biedt namelijk de mogelijkheid tot een volledig intuïtief en gepersonaliseerde digitale werkplekervaring. Het geeft je makkelijk toegang tot alle relevante bedrijfsapplicaties, (HR)processen, informatie en communicatie. Dit alles vanuit één toegangspunt.

Door al deze informatie bij elkaar te brengen, heb je minder met een gefragmenteerd systeemlandschap te maken en kun je kostbare tijd besteden aan activiteiten die meer waarde toevoegen.

De onmisbare digitale communicatie binnen een organisatie brengt SAP Work Zone for HR ook, volledig gepersonaliseerd, bij elkaar. Dit verkleint hopelijk nog meer de afstand die we allen soms ervaren, als we niet fysiek bij elkaar zijn.

SAP Work Zone for HR verkleint de afstand en tegelijkertijd voorkomt het frustratie. Frustratie ten aanzien van de vele systemen, wachtwoorden en applicaties die we moeten beheren. Eén toegangspunt verbetert jouw digitale werkplekervaring en laat je weer floreren in je werk.

Een vooruitstrevende HR-IT oplossing voegt nog meer waarde toe als het ook integreert met andere systemen en applicaties binnen organisaties. SAP Work Zone for HR realiseert dit door naadloos te integreren met onder andere Microsoft Office 355, Qualtrics en natuurlijk SAP’s eigen applicaties. Dit brengt de intelligent enterprise weer een stap dichterbij en daarmee kun je als HR optrekken met andere bedrijfsonderdelen (Finance, IT, Procurement, etc.) om gezamenlijk de digitale employee experience te verbeteren.

Ervaar het zelf

Verlies medewerkers niet uit het oog, verklein de afstand in tijden van hybride werk en bereid je voor op de toekomst met SAP Work Zone for HR. Biedt medewerkers de optimale digitale werkplekervaring door bedrijfsinformatie, processen en communicatie te stroomlijnen en toegankelijk te maken vanuit één plek.

Leer op die manier je medewerkers kennen en maak gebruik van de beschikbare (HR)data, om zo een Fit for the Future HR-organisatie te creëren.

Doet jouw organisatie er alles aan om het hybride werken te ondersteunen en medewerkers niet uit het oog te verliezen? En bied je medewerkers de meest optimale digitale werkplekervaring? 
Zo niet, laat het ons weten; we helpen graag! Stuur gerust een mailtje naar jens.snuverink@mccoy-partners.com of neem telefonisch contact op: 06-82861668

Bekijk ook eens onze McCoy TV video serie ten aanzien van het hybride kantoor: McCoy TV