BLOGSUPPLY CHAIN MANAGEMENT
Henk Keijzer

Waarde toevoegen met kennis van beide kanten van de tafel 

Aanvullend. Zo kun je mijn profiel binnen McCoy wel typeren. Ik kom oorspronkelijk uit ‘de business’ en begon pas later als SAP consultant. Ik ken dus beide kanten van de tafel en weet ook hoe groot het gat tussen die twee kan zijn. Nu ben ik dagelijks bezig dat gat tussen business en IT te dichten.

 

Mijn adviezen zijn soms totaal anders dan klanten van een SAP consultant gewend zijn. Als het nodig is, zeg ik gewoon: ‘Stop met deze processen, dit is niet jullie taak’. Vaak zijn ze dan al tijden keihard voor het systeem aan het werk, in plaats van andersom. Ik help bedrijven om hun processen te optimaliseren met de standaard SAP processen als houvast. Hiervoor hebben we een propositie ontwikkeld die alle business- en IT gerelateerde processen en systemen doorlicht. Daarmee leggen we een basis voor terugkeer naar de essentie. En eigenlijk geven we mensen zo ook hun vertrouwen terug: ze ontdekken dat ze prima in staat zijn hun werk goed en efficiënt te doen met SAP software.

 

Waarde toevoegen bij klanten lukt alleen als ik leuk vind wat ik doe. Werkplezier is echt de sleutel voor mij. En het omgekeerde is natuurlijk ook waar: door waarde toe te voegen, vind ik mijn werk nog leuker. De combinatie van inhoud en ondernemerschap is voor mij perfect. Ik krijg alle ruimte om goede ideeën te spuien en om te zetten in actie. Natuurlijk kennen wij ook het concept declarabele uren, maar McCoy kijkt echt verder dan dat. Ik had vooraf niet gedacht dat het kon: die pareltjes van opdrachten oppakken die precies in dat gat tussen business en IT zitten. Blijkt het gewoon te kunnen, en nog toegejuicht te worden ook!