BLOGMANAGED SERVICES
Monique de Werdt

Waarom goed IT-beheer meer is dan issues oplossen

Het maximale uit je IT-investering halen? Dat vergt meer dan een succesvol implementatieproject. Sterker nog: je systeem versimpelen, verbeteren en zorgen dat je business optimaal ondersteund wordt, is een continu proces dat ook na oplevering verder gaat. Kennis en ervaring met uitgebreide SAP-implementaties hebben ons bij McCoy geleerd dat je pas volledig rendement uit je investering haalt wanneer je de complete SAP-levenscyclus optimaliseert. Ook na de implementatie. Ik vertel je graag ons geheim achter een gezond IT-landschap.  

Business case + project + beheer = value

Van het selecteren van de verschillende systeem-modules, de implementatie ervan en de integratie van deze bouwstenen in je businesscases, tot het beheer van de opgeleverde functionaliteiten. Wanneer je deze drie elementen evenveel aandacht schenkt, levert jouw SAP-systeem écht toegevoegde waarde op. Wij zien het als een simpele optelsom. Toewijding tijdens het vastleggen van de business case en scope + toewijding tijdens het uitvoeren van het project + toewijding tijdens het beheer = value. 

Ga voor een volledige lifecycle-optimalisatie

Onze visie? Omarm dus die volledige lifecycle-optimalisatie. Waarom zou je het eindproduct over de schutting gooien na de implementatie? In het slechtste geval gaat jouw zorgvuldig geïmplementeerde IT-systeem naar een partij die het laagste prijs-principe hanteert en beheer reactief oppakt. U vraagt, wij draaien. Een aanpak die funest is, want uiteindelijk wordt de business value van je SAP-business case gemeten aan de kwaliteit van je beheer. 

IT-beheer: kijk verder dan de issues

Beheer is in onze optiek meer dan directe issues oplossen. Echt beheer zorgt ervoor dat die problemen niet (meer) ontstaan en is erop gericht om alle beschikbare mogelijkheden te onderzoeken om zoveel mogelijk waarde uit je IT-systeem te halen. Omdat wij bij McCoy geloven in proactief beheer, namen we onlangs Flow over. Want wij willen onze klanten een volledige lifecycle bieden. 

Meer weten? Neem dan contact op met Jeroen Seuntiëns via jeroen.seuntiens@mccoy-partners.com of bel 06-21245417. 

Think SAP managed services, Think McCoy