BLOGSUPPLY CHAIN EXECUTIONSAP EXTENDED WAREHOUSE MANAGEMENT
Jan-Gert Bouma

Wees logistieke uitdagingen de baas met Intelligent Logistics

Een stijgend aantal klanten dat meer service en kortere levertijden verwacht. De groei in de logistieke sector zorgt voor uitdagingen in je magazijn. Je business breidt sneller uit dan jouw IT-afdeling momenteel kan ondersteunen. Herkenbaar? Slimme logistieke dienstverleners bieden het hoofd aan deze ontwikkelingen door in te zetten op intelligente logistiek. 


Groei mee in de logistiek door te versimpelen

2018 was een topjaar voor de logistiek. Door de economische groei maakte ook de logistieke sector een groeispurt. Voor 2019 voorspelt het toonaangevende platform logistiek.nl weliswaar dat de groei enigszins stagneert, maar desalniettemin zal de export stijgen, groeit e-commerce als nooit tevoren en blijft het in de logistieke dienstverlening, wegtransport en pakketvervoer onverminderd druk. Dat heeft effect op jouw organisatie. Bij veel bedrijven gaat alle aandacht die uit zou moeten gaan naar het structureel verbeteren van je bedrijfsprocessen, nu naar het oplossen van incidenten. En ook rapportages zijn vaak niet up-to-date, waardoor klantvragen blijven liggen. Hoe je dat oplost? Door te versimpelen.


Get on top: adopteer een intelligente oplossing

Versimpelen? Jazeker, want dat vormt de basis voor het verbeteren van processen en organisaties. Om een logistiek proces te verbeteren is het adopteren van een intelligente oplossing onvermijdelijk. Om organisaties te ondersteunen in hun groei, hebben we het Intelligent Logistics-package ontwikkeld waarmee klanten snel up-and-running zijn en de huidige uitdagingen van de logistieke sector de baas kunnen zijn. 


Maatwerk met een snelle ROI

Aan de basis van het Intelligent Logistics-package staat Extended Warehouse Management (EWM). Een oplossing van SAP die zichzelf de afgelopen jaren ruimschoots bewezen heeft op logistiek vlak. Dankzij onze jarenlange ervaring, de modulaire opbouw en de gerichte aanpak, kunnen we zowel de oplossing als de meest effectieve best practices snel implementeren. Bovendien zorgen we ervoor dat de oplossing past op specifieke eisen die verschillende typen organisaties met zich meebrengen. Zo leveren we maatwerk met een snelle ROI. 


De juiste beslissingen op het juiste moment met het performance dashboard

Een van de eisen die we het vaakst terugzien, is de wens om real-time inzicht te verkrijgen in de belangrijkste KPI’s van een warehouse zoals bezettingsgraad, omloopsnelheid en OTIF. Logisch, want een intelligente oplossing moet immers op elk moment de juiste cijfers kunnen tonen, zodat er op het juiste moment, de juiste beslissingen genomen kunnen worden. Om die reden kan Intelligent Logistics niet zonder een uitgebreid performance dashboard. Het performance dashboard dat we hebben ontwikkeld, voorziet je organisatie in alle informatie die je nodig hebt om mee te bewegen in de huidige én toekomstige logistieke sector. Het ondersteunt daarnaast ook nog eens je communicatie met klanten en leveranciers. Of dat nu via PC, telefoon of tablet is. Daardoor heb je altijd en overal toegang tot de meest actuele gegevens. 


Snel meebewegen dankzij innovatieve slimmigheidjes

Je warehouse intelligent maken is een absolute must in het huidige logistieke klimaat. Uitdagingen als een groeiend klantenbestand en het verkrijgen van real-time inzicht zijn hiermee kinderspel. En vergeet die jarenlange implementatietrajecten. Dankzij onze gestandaardiseerde out-of-the-box-aanpak is Intelligent Logistics binnen no-time operationeel. Je terugverdientijd op je investering is dus kort. Verandert er iets in je magazijn? De modulaire opzet en de verschillende innovatieve slimmigheidjes zorgen ervoor dat je snel kunt meebewegen. Zo biedt Intelligent Logistics een intelligente wave-monitor en worden geavanceerde picktechnologieën als Google Glasses en robotisering ondersteund. Hiermee ben je altijd klaar voor de toekomst. Hieronder een schematisch overzicht van onze modulaire opbouw:Intelligent Logistics in de praktijk

Online warenhuis VidaXL doet dankzij Intelligent Logistics zijn tagline ‘Kan niet? Echt wel!’ eer aan. Logistiek manager Erwin Roelofs vertelt: “Met de implementatie van EWM hebben we een belangrijke basis gelegd voor innovaties en wereldwijde groei.” Onze SCM-consultant Jan-Gert Bouma is trots op het resultaat: “We zien bij onze klanten dat de logistieke performance door de inzet van Intelligent Logistics enorm verbetert. Hierdoor kunnen simpelweg meer goederen op de afgesproken tijd bij de eindklant worden geleverd.” 


Think logistics. Think McCoy.