Rens van Hornsveld

Werken bij McCoy: Learning on the job is van alle tijden

Werkzaam zijn in de wereld van SAP anno 2019 is een bijzondere ervaring. Met hoge snelheid wordt er geïnnoveerd in nieuwe en bestaande producten en dat brengt mooie uitdagingen met zich mee. Zelf ben ik, Rens van Hornsveld, werkzaam in de Business Unit Sales en Service waar we constant blijven ontdekken en leren. 

Persoonlijk configuratie doel 

Voor het jaar 2019 had ik als doel gesteld om op ons interne systeem de nieuwe add-on Customer Management 2.0 te configureren. Dit is een add-on voor S/4HANA 1809 dat een groot deel van SAP CRM integreert in de core van S/4HANA en wordt vanaf release 1909 zelfs standaard meegeleverd. Het doel is als backbone te dienen voor digitale producten onder de noemer C/4HANA maar het biedt ook kansen voor organisaties die al werken met bijvoorbeeld een SAP CRM systeem of sales en serviceprocessen. Zo bevat de add-on een groot deel van de functionaliteiten voor de nuts sector maar kunnen ook uitgebreide sales- en serviceprocessen opgezet worden. Door de brede basis die SAP CRM biedt kunnen bijvoorbeeld specifieke serviceprocessen als contract maintenance beter bediend worden. 

Andere functionaliteiten zijn: een interaction center (callcenter integratie), knowledge articles maar ook de mogelijkheid om binnenkomende email automatisch te categoriseren. Het grote voordeel ten opzichte van SAP CRM is dat er geen interface laag nodig is en er dus geen objecten gesynchroniseerd hoeven te worden. 

Het eindresultaat 

Terug naar het project. Nadat collega’s van de BU Technology de  add-on succesvol hadden geïnstalleerd ben ik aan de slag gegaan met het toepassen van notes en systeemconfiguratie om een basis service proces op te zetten. Het eindresultaat is een werkend proces in de webUI, inclusief integratie naar reguliere verkooporders en interne orders voor de allocatie van kosten. 

Al met al was het een interessant en leerzaam proces waarbij we een goede start hebben gemaakt in ontdekking van de toegevoegde waarde van de add-on. Later dit jaar zullen we de oplossing evalueren en besluiten nemen over de weg die we in gaan slaan. 

Het is fijn om te zien dat ik bij McCoy de kans en ruimte krijg om met nieuwe ontwikkelingen aan de slag te gaan met als doel tezamen te leren en een positie te creëren waarin we waardevol blijven voor onze klanten. De ad-hoc en vrijblijvende insteek geeft vertrouwen en maakt dat je met plezier een paar uurtjes in het systeem duikt. 

 

Klinkt dit interessant? Neem dan contact op met Joost Hinderdael op 06 14394737 of mail naar info@mccoy-partners.com