Simply McCoy?

In 2012 hadden vier mannen een idee. Al hun opgetelde ervaring in verschillende IT bedrijven zou allemaal nog eens worden toegepast in een nieuw bedrijf. Een bedrijf met een heldere missie. Om de beste te worden in hun markt. Het leukste bedrijf om voor te werken. Het beste bedrijf om mee te werken.
En daar hoorde een naam bij. Een naam die staat voor de beste in zijn soort. Zoals de Amerikanen zeggen: voor ‘The Real Thing’. Dat werd dus McCoy.
Los van een oud geslacht (illegale) Schotse whiskystokers staat deze naam ook precies voor wat wij willen zijn en uitstralen. Het beste SAP bedrijf om voor en mee te werken.
En omdat we geloven in ver(eenvoud)iging van IT: Simply McCoy.

Wie was Bill McCoy?

Deze notoire kapitein/dranksmokkelaar wist enorme hoeveelheden whisky vanuit de Bahama's de VS in te smokkelen en had de reputatie alleen het beste spul te leveren. Daaronder zaten heel wat flessen Cutty Sark. Toen de drooglegging in 1933 werd herroepen had het merk dus al een stevig beach head in de VS en kon voortbouwen op het wereldwijde succes. De whisky die kapitein Bill McCoy naar de VS smokkelde, was onveranderd van uitstekende kwaliteit. Daar komt de uitdrukking 'The Real McCoy' vandaan, wanneer iemand het over 'the real thing' heeft. Cutty Sark was het eerste whiskeymerk waarvan in de Verenigde Staten meer dan 1 miljoen 9 litercases (dozen met 12 flessen van 0,75 liter) werden verkocht.

Zie voor meer informatie: wikipedia.