Business Process Management

Haal het beste uit jouw business met Business Process Management

Business Process Management (BPM), weet jij wat het betekent? In het kort gaat het om het optimaliseren van processen binnen je organisatie. En denk je nu, toch niet weer zo’n containerbegrip, dan heb je het mis. Want we zien het nog te vaak. Afdelingen zijn op zichzelf gefocust. Er is weinig inzicht in wat er in de organisatie gebeurt, of wat er van een bepaalde rol verwacht wordt. End-to-end-denken is eerder een wens dan de werkelijkheid. Herken jij dit ook? Dan valt er voor jouw business veel te halen met BPM.

Met Business Process Management behaal jij je businessdoelen

Welk strategisch bedrijfsdoel je ook hebt, je bedrijfsprocessen helpen je deze waar te maken. Des te belangrijker, dus, om deze goed in kaart te brengen en te evalueren. En laat dát precies zijn waar BPM om gaat. BPM omvat alles wat met processen te maken heeft binnen en buiten jouw organisatie. Van het documenteren en ontwerpen, tot het implementeren en analyseren van bedrijfsprocessen. Kunnen processen efficiënter ingedeeld worden? Waar liggen kansen voor verbetering? En hoe ga je daarmee aan de slag? Met BPM creëer je niet alleen inzicht, je zet ook concrete stappen en maakt van jouw doelen, werkelijkheid.

Business Process Management en McCoy

Structuur en overzicht zijn de sleutelwoorden voor consistente en verbeterde resultaten. BPM is daarin geen eenmalige handeling, maar een continu proces. Met onze BPM-expertise, onze procesexpertise en onze SAP-expertise, behalen we resultaat aan de hand van de volgende vier stappen:

Van het adviseren en ondersteunen in bovenstaande fases, tot het oplossen van strategische vraagstukken rondom BPM. Wij maken van BPM in jouw organisatie en succes. Door middel van onze workshops en interne trainingen, verbinden we afdelingen om de juiste informatie vast te leggen en te delen. Altijd kritisch, met as-is én to-be in ons achterhoofd.

Wat betreft tooling, zijn deze fases perfect te ondersteunen met technologie als SAP Signavio. Ook werken we in ARIS of komen we soms Visio tegen. Maar eerlijk? Het maakt niet uit welke Business Process Management tool we aan de slag gaan, de basis is én blijft processen.

De voordelen van Business Process Management

BPM verbindt IT met bedrijfsprocessen en mensen. Dit zijn de voordelen:

  • Eén gecentraliseerde ‘source of truth’ binnen je organisatie

  • Stimuleert end-to-end-denken binnen de organisatie en communicatie tussen verschillende afdelingen

  • Kritieke beslissingen worden objectiever onderbouwd aan de hand van procesdata

  • Meer transparantie over rollen en verantwoordelijkheden

  • Een duidelijk overzicht van de impact van digitale transformatie

Ben jij klaar om stappen te maken in BPM? Neem contact op met Thomas Hendrickx. Hij denkt graag met je mee.

Ontdek de kracht van SAP Signavio
Zoek jij een all-in-one-tool voor jouw BPM-processen? Laten we het dan hebben over SAP Signavio. Want met deze tool haal jij het maximale uit je business. Ik vertel je er graag meer over.
Thomas Hendrickx