Intelligent Analytics

Business Intelligence is begrijpen wat je business doet en heeft gedaan. Dat is de klassieke definitie van BI. Van data business informatie maken en die vervolgens op een leesbare manier ter beschikking stellen aan de beslissers. Natuurlijk op het juiste tijdstip en met de optimale data Kwaliteit. Met andere woorden: kijken we naar de juiste getallen en feiten, waardoor we kunnen zien wat de uitwerkingen zijn van de genomen beslissingen. Oftewel: Wat is er gebeurd? BI is geen technisch trucje. Het is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen business en techniek, door mensen die beide begrijpen.

Wat moeten we doen om de data te interpreteren?

Data is vaak niet het probleem. De meeste bedrijven beschikken over veel data, zoveel dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Kijken naar data geeft inzicht in wat er is gebeurd, maar is erg operationeel en legt geen verbanden met andere data. 
Vandaar dat er een vervolgstap nodig is. Data comprimeren, combineren met andere gegevens en voorzien van inhoud. Zo ontstaat informatie, een onmisbaar onderdeel van iedere bedrijfsvoering. Stel, je maakt een besluit. Vervolgens laten rapportages ons later zien wat de gevolgen zijn. Hieruit blijkt of deze besluiten de juiste zijn geweest. Ofwel: Waarom is het gebeurd?

Dit is allemaal retrospectief; achteraf…

Dat zien we bij McCoy als de beperking van klassiek BI. Achteraf constateren of zaken zo zijn gegaan als we hadden gehoopt en verwacht. Een beetje alsof je in de auto rijdt maar alleen in je achteruitkijkspiegel kijkt. Knap lastig om dan goed je weg te kunnen vervolgen en geen ongelukken te maken. 

Kan dit nog intelligenter?

Intelligent Analytics brengt BI naar de volgende fase: Wat gaat er gebeuren en wat willen we dat er gebeurt? Zodat je ook door je voorruit kijkt terwijl je in je auto op die bochtige weg rijdt. Zie McCoy als het navigatiesysteem dat je helpt om nog verder vooruit te kijken en de optimale route te kiezen. We nemen de informatie uit het verleden, combineren deze op een intelligente manier met andere data, en kunnen vervolgens voorspellingen doen die aansluiten bij de behoefte van de business. In onze optiek is dit de volgende fase van BI. De ultieme ondersteuning van je toekomstige beslissingen.

Ben jij klaar om naar deze volgende fase te gaan? 

McCoy begeleidt haar klanten op deze reis naar Intelligent Analytics. Op basis van een assessment bepalen we samen met de klant waar deze zich bevindt. Vervolgens wordt de stip op de horizon gezet en volgt er een stappenplan hoe daar te komen.

Onze klanten die wij begeleid hebben op deze route zijn, zonder uitzondering, super enthousiast. Ze zien de duidelijke meerwaarde van hun investering in BI, gebruiken de informatie nu veel intensiever en meer gestructureerd, en nemen daardoor intelligentere beslissingen. Een reis die absoluut de moeite waard is.

 

Meer weten of ben je klaar voor vertrek? Neem contact op met Roel van Bommel.

Klaar om jouw business beter inzicht te geven?
Boek nu een gesprek en zet de eerste stap naar slimmere beslissingen
Jacques Scheutjens