3 bepalende trends voor je warehouse management systeem


Het warehouse van de toekomst neerzetten is cruciaal om relevant te blijven. De ontwikkelingen in de logistiek gaan razendsnel en (mee)innoveren is een must. Klanten zijn veeleisend. Producten moet snel op de juiste plek worden afgeleverd en tijdens dat proces van topkwaliteit blijven. En dat tegen zo laag mogelijke kosten. Het is topsport om je warehouse management solution hierop in te richten. 3 warehouse trends zijn bepalend als je mee wilt blijven doen in de Future of Logistics.

1. Standaardisatie WMS oplossing

Een duidelijk zichtbare trend is logistieke processen terugbrengen naar de kern. Organisaties zien dat gestandaardiseerde WMS-oplossingen ingericht met best practices de beste basis zijn voor goede resultaten. Zeker als logistiek niet hun core business is. We zien dan ook een flinke verschuiving van duur maatwerk naar slim profiteren van best practices.

Hoe zorg je dat een standaard SAP EWM oplossing hand in hand gaat met acceptatie van de gebruikers? En dat de standaard altijd werkt? Lees meer.

2. Analyseren warehouse data

Eenmalig een slimme WMS solution inrichten is nog maar het begin. Organisaties gebruiken big data om hun warehouse steeds verder te optimaliseren. Dat kan zowel realtime als achteraf:

  • Realtime. Met de juiste tools krijg je realtime inzicht in je complexe warehouse processen en de performance van je warehouse. Dit geeft je direct de mogelijkheid om bij te sturen en je EWM oplossing verder te optimaliseren. Bewezen succesvol zijn bijvoorbeeld Warehouse Insights van SAP en het McCoy Intelligent Logistics Performance Dashboard.

  • Achteraf. De ‘big data’ die wordt opgebouwd vormt een goudmijn aan informatie. Steeds meer bedrijven gebruiken process mining om big data achteraf te analyseren. Celonics is een veelgebruikte, geschikte tool. Zeker als je die combineert met diepgaande SAP EWM kennis. Het geeft bijvoorbeeld inzicht welke medewerker trager werkt dan de rest. Dit los je vervolgens op met slimme EWM optimalisaties.

Hoe haal je het maximale uit je warehouse data, zowel realtime als achteraf? Lees meer.

3. Robotisering & Automatisering

De klant eist kwaliteit, snelheid en een scherpe prijs. Dus werken organisaties in rap tempo aan robotisering en automatisering van hun warehouses. Dat brengt het ideale scenario binnen handbereik: de klant bestelt online, de order landt direct in het magazijn en wordt nog dezelfde dag verstuurd. Zonder inzet van robotisering en vergaande automatisering is dit onmogelijk. Denk aan AGV’s (zelfrijdende, onbemande voertuigen), geautomatiseerde picksystemen, sorteermachines en robots.

Je wilt de logistieke keten standaardiseren en kosten laag houden. Dit vraagt om een extreem slimme warehouse management solution. Lees meer.

De stap zetten naar Warehouse Excellence?
Plan vandaag nog een persoonlijk gesprek over jouw SAP EWM behoeften.
Bart de Bijl