SAP Signavio: de all-in-one-tool voor jouw bedrijfsprocessen

Je bent goed op weg met het effectief indelen van je bedrijfsprocessen. Maar ze effectief houden? Dat is minstens zo belangrijk. Blijf jij je bedrijfsprocessen niet optimaliseren, dan worden ze na verloop van tijd minder doeltreffend. Zonde, want zoals je weet zijn sterke BPM-functionaliteiten de sleutel tot een succesvolle organisatie. In een toekomstbestendige organisatie is stilstand achteruitgang, en wil je je processen blíjven verbeteren. Of je dan steeds het wiel opnieuw uit moet vinden? Nee, zeker niet. SAP Signavio is dé all-in-one-tool die jouw processen scherp krijgt én houdt.

Alvast meer weten? In deze McCoy TV vertellen Tim en Harm Jan je alles over de Signavio-tool.

Waarom starten met SAP Signavio?

Signavio is een essentieel stuk gereedschap om bedrijfsprocessen op een gestructureerde manier te documenteren en te delen binnen je organisatie. De tool laat zich het beste omschrijven als een all-in-one-business-process-management-tool. Het biedt namelijk een breed scala aan BPM-functionaliteiten, allemaal in één pakket. Een procesmodel ontwikkelen of een sterke analyses maken? Signavio maakt het mogelijk. Daarnaast is Signavio een cloud-native-applicatie, dat betekent dat hij via elke browser te bereiken is. Je hebt geen hardware of software nodig voor de installatie en je ervaart geen downtime bij updates.

SAP Signavio Process Manager is dé oplossing als het gaat om het vastleggen van processen

Tim van Lier

Hoe ziet het SAP Signavio-platform eruit?

De voordelen zijn helder, maar hoe ziet Signavio er nou precies uit? En hoe helpt deze SAP-tool het maximale uit jouw business te halen? Wij nemen je mee door de diverse modules (hubs).

SAP Signavio Collaboration Hub

De Collaboration Hub is het centrale dorpsplein van de tool. Hier bekijk je processen, lees je dashboards af en geef je feedback. Deze omgeving is erg laagdrempelig en qua gebruik te vergelijken met bekende socialmediaplatforms.

SAP Signavio Process Manager

De Process Manager richt zich op business process management (BPM). Hier worden processen centraal gedocumenteerd. Denk aan rolinformatie, activiteitenbeschrijvingen en beslismomenten. Deze module wordt vooral gebruikt door analisten, procesconsultants en architecten. Is je proces klaar voor gebruik? Dan wordt het gepubliceerd naar de Collaboration Hub en is het toegankelijk voor de hele organisatie.

SAP Signavio Process Insights

Meer inzicht in je end-to-end-processen? Een visueel overzicht van je proceslandschap? En je bedrijfsactiviteiten controleren en optimaliseren? Dat kan met Process Insights. Deze module maakt een real-time koppeling met jouw SAP ECC of S/4-HANA systeem en doet - met behulp van een algoritme, geavanceerde analyses en concrete aanbevelingen.

SAP Signavio Process Intelligence

Waarbij je bij Process Insights een overzicht krijgt van je gehele landschap, kun je met deze module inzoomen op een individueel proces. Binnen Process Intelligence kennen we 2 vakgebieden: datavoorbereiding en het bouwen van analyses. Datavoorbereiding zorgt ervoor dat je met handige apps data in het juiste format ontsluit. Het bouwen van analyses gebeurt ook aan de hand van standaarden, maar kan je naar wens configureren.

SAP Signavio Customer Journey Modeler

De basis staat, maar je wil optimaliseren. Dat doe je door uit te zoomen en je organisatie te bekijken vanuit het perspectief van de klant. De e-commerce kent een aantal fasen binnen de klantenreis: verkenning, bewustzijn, overweging en aankoop. In al die fases heeft de klant een andere behoefte. Die behoeftes worden met bedrijfsprocessen ondersteund en met onderliggende data gemeten. Door die inzichten te combineren kun jij de klantbeleving nóg beter maken.

SAP Signavio Process Explorer

Binnen deze module vind je een totaalpakket met standaard content. Hier vind je een combinatie van APQC-procesmateriaal en SAP best practices. Maar ook benchmark- en KPI-informatie van diverse industrieën. Kortom: een goed begin van jouw Signavio-gebruik.

SAP Signavio en McCoy: een one-stop-shop

Structuur en overzicht behaal je aan de hand van vier stappen. Van procesdocumentatie tot procesanalyse: McCoy ondersteunt je tijdens de gehele BPM-lifecycle. Dat doen we niet alleen met onze SAP-expertise maar ook met onze expertise op het gebied van BPM en processen. Wij helpen je met het selecteren van de verschillende Signavio-modules, ondersteunen tijdens de documentatie en bij het optimaliseren van processen. Samen halen we het maximale uit je data.

Vraag een demo aan

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met Jan Laros.

Ontdek de kracht van SAP Signavio
Zoek jij een all-in-one-tool voor jouw BPM-processen? Laten we het dan hebben over SAP Signavio. Want met deze tool haal jij het maximale uit je business. Ik vertel je er graag meer over.
Jan Laros