BLOGCHANGE MANAGEMENT
Mariam Amiri

In deze blog neemt Mariam je mee in haar werkweek. Je leest wat ze doet, hoe ze het ervaart en waarom het zijn van een McCoy-consultant zo goed bij haar past. Ben jij benieuwd hoe de week van een Change consultant eruit ziet? Lees dan snel verder! 

Maandag

Ik start de werkweek gezellig op ons hoofdkantoor in Eindhoven met een theetje. Al snel druppelen er wat collega's binnen, waarmee ik de avonturen van het weekend bespreek. 
Maandagen zitten voor mij meestal vol met meetings, in dit geval heb ik de hele ochtend om het support-model bij onze klant (DSM) vorm te geven. Dit support-model wordt gemaakt om te weten wat de doelgroep is en wat ze gaan doen in het systeem. Als Change Consultant is het belangrijk om te weten wat de impact voor verschillende eindgebruikers is!

De meetings zijn klaar: tijd voor lunch! Tijdens de lunch is er altijd een groep collega’s die een rondje gaan lopen in de pauze. Ik vind dat altijd fijn, lekker in de frisse lucht wandelen met een groep gezellige collega's. Normaal gesproken nemen we de trap naar beneden en de lift naar boven (aangezien we op de 8e verdieping zitten). Echter, deze week is het Vitality Week waardoor we zijn uitgedaagd om de trap te nemen!

In de middag heb ik een daily stand-up met collega’s van DSM en McCoy zelf. In deze meeting bespreken we door middel van een Jira board hoe we ervoor staan. De rest van mijn middag kan ik aan de slag voor zowel DSM als voor McCoy. Hier heb ik verschillende meetings voor, de dag vliegt hierdoor voorbij!

Dinsdag

Dinsdag thuiswerkdag? Dit varieert elke week, maar vandaag werk ik een dagje thuis. Meestal houd ik het ook bij één dag in de week thuiswerken om even goed bij te werken zonder afleiding.

Mijn dinsdag staat in het teken van coaching met mijn collega Kimberly. Hierin werken we aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik probeer in een interactieve free-format sessie invulling te geven aan vraagstukken zoals:

  • Wat wil ik bereiken?

  • Waar wil ik staan over 3 jaar?

  • Wat helpt mij om te groeien?

Naast het werken is dit ook een uitgelezen mogelijkheid om even bij te praten met Kimberly!

De rest van de dag werk ik mijn takenlijst bij zodat ik weer op schema loop. En onder het mom van de hierboven genoemde Vitaly Week is er vandaag een webinar “Haal alles uit je dag” om de werkdag mee af te sluiten.

Woensdag

Op woensdag werken we meestal op het kantoor in Utrecht met het Simply Change team. Zo kunnen we sneller schakelen en elkaar goed op de hoogte houden van onze projecten. Vandaag op de planning: een strategie-dag!

Het Simply Change-team is groeiende, een uitgelezen moment om te kijken waar we nu staan en waar we over 1, 3 en 5 jaar willen staan. Naast deze strategie worden ook zaken als persoonlijke werkstijl besproken:

Wie hebben we in het team en hoe komt iedereens sterkte het beste naar boven?

Onze collega Cindy was toevallig ook jarig geweest, dus we hadden een lekker stuk taart bij de koffie. We sluiten deze gezellige dag af met concrete actiepunten voor iedereen. Een succesvolle en geslaagde dag!

Donderdag

Vandaag werk ik een dagje in Heerlen op het kantoor van DSM. Samen met mijn collega Robin van McCoy en collega’s van DSM zitten we samen voor, wederom, een strategie dag. We bevinden ons nog aan het begin van het project dus we stemmen goed af wat de verwachtingen zijn van ons als Change Management Consultants en leggen de communicatielijnen. We hebben vandaag verschillende meetings met medewerkers over de hele wereld, wat weer zorgt voor leuke diversiteit.

Om 4 uur rijden we weer terug naar huis om de files zoveel mogelijk te voorkomen.
Eenmaal thuisgekomen, krijg ik van Robin nog een bericht dat het goed is gegaan vandaag. Fijn om die waardering te krijgen!

Vrijdag

Vrijdag vind ik de leukste dag op ons kantoor: het is lekker druk en er hangt een gezellige sfeer. In de ochtend werk ik mijn actiepunten bij van de afgelopen twee dagen, door de strategische gesprekken zijn er veel nieuwe inzichten gekomen!

’s Middags lopen we weer een rondje met collega’s. Als we weer terug komen staat er een Smoothie Bike klaar: Vitality Week is nog niet klaar! Ik ga fietsen tot mijn smoothie klaar is, een bijzonder leuke manier om iets te drinken!

Met een lekkere smoothie ga ik mijn meetings weer in. Bij DSM werken we agile, dus in sprints. Vandaag sluiten we de sprint af en hebben we een retrospective: terugkijken op hoe het ging en vooruitkijken naar de volgende sprint.

Om 4 uur is de wekelijkse McNxt meeting. McNxt is een groep jongeren die activiteiten regelt voor collega’s onder de 30 (of collega’s die zich nog onder de 30 voelen 😉). Dit is de eerste meeting die ik bijwoon en het is echt tof om te zien hoe zij zich inzetten voor de collega’s!

Om half 5 trekken de eerste collega’s hun biertje al open. Ik rond nog even mijn laatste taken af en dan kan het borrelen beginnen. Na deze week heb ik hem verdiend!

Lijkt dit je wat?

Als McCoy-consultant ziet je week er elke keer anders uit, met deze keer de week van Mariam.

Lijkt het je wat? Stuur dan direct een bericht naar Joost Hinderdael!