Jan Laros

Een succesvolle golive bij wereldspeler Marel

Na de succesvolle golive bij onze klant Nouryon – die we hier hebben beschreven – is in het weekend van 2 november de volgende key customer van McCoy live gegaan met een strategisch SAP-project. Marel is een grote wereldwijde speler in de markt voor machines voor de verwerking van vlees-, vis en gevogelte en heeft meer dan 6.000 medewerkers. Het bedrijf had in 2018 een omzet van ruim 1 miljard euro en heeft kantoren over de hele wereld. Marel heeft grote groeiambities en diverse acquisities en nieuwe businessmodellen dragen hieraan bij.

Nieuwe IT-strategie

De afgelopen jaren heeft Marel hiertoe een IT-strategie ingezet, waarbij SAP als het centrale ERP-platform is gepositioneerd. De oorspronkelijke SAP-template van het overgenomen Stork Poultry dateerde uit 1999 en er waren diverse grote productiesites die nog draaiden op oude legacy systemen van Microsoft. Met een gedegen programma is er een start gemaakt met het definiëren van de nieuwe baseline SAP-inrichting en is het systeem in Boxmeer op de nieuwe baseline gezet. Hierbij zijn onder andere grote stappen gemaakt op het gebied van Finance, Sales en Supply Chain. Samen met het interne Marel-team heeft een team van diverse McCoy-consultants en partners hiervan deel uitgemaakt en is er ook significant aandacht besteed aan standaarden voor zaken als integratie, data en architectuur.

Succesvol over de streep

Na succesvolle deployments naar onder andere de Marel-productielocaties in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gedurende de afgelopen jaren, was het begin dit jaar tijd voor de Golive in Aarhus, Denemarken. Een succesvolle migratie vond plaats en sinds maart 2019 draaien ook de gebruikers in Aarhus op SAP ERP.

Daarna was het tijd voor de Golive van SAP op het hoofdkantoor in Gardabaer, IJsland. Een team bestaande uit interne Marel-collega’s, waaronder projectleider Ivan Giesbers, een groep McCoy-consultants en een aantal consultants van partners reisde af naar IJsland en trok deze uitdagende opdracht succesvol over de streep. Er werden meer dan 400 migratiestappen uitgevoerd op het gebied van masterdata en ruim 250 voor het migreren van de transactiedata. Een prestatie van formaat, want dit was samen met Denemarken de Golive met de meeste impact op de business.

De eerste locaties in lijn met de nieuwe IT-strategie

In 2019 heeft het projectteam dus twee cruciale productielocaties van Marel live gebracht op SAP ERP. Zowel Denemarken als IJsland draaien nu op het SAP-platform en zijn daarmee in lijn met de wereldwijde IT-strategie van Marel. Hierbij zijn uitdagingen zoals datamigratie, integratie en change management samen aangegaan en is de business van begin tot eind meegenomen in de nieuwe manier van werken. Een prestatie om trots op te zijn!

McCoy is uitermate trots dat ons team deel uitmaakt van dit mooie programma en is blij dat accelerators zoals de Data Migration Factory hebben kunnen bijdragen aan het succes. Wij willen Marel nogmaals van harte feliciteren en wensen het team veel succes met de verdere uitrol van het programma!