BLOGHR-XPERIENCE
Koen van den Dungen en Pascal van Bruggen

SAP Joules in SAP Succesfactors: Jouw A.I. Copilot

De toepassingen van Artificial Intelligence (AI) schieten uit de grond. We vragen ChatGPT om een tekst te herzien of een formule te schrijven en maken digitale kunst met tools als Midjourney. Ook SAP zet vol in op AI in SuccesFactors. In dit blog lees je de nieuwste AI-features, die de medewerkerservaring en efficiëntie van jouw HR-processen naar een hoger level brengen.

Jouw co-piloot Joule nóg slimmer

In 2023 werd SAP Joule geintroduceerd. Dit is een slimme, digitale assistent die gebruikers van SuccessFactors helpt om taken snel uit te voeren en informatie te vinden. Denk aan het wijzigen van je adres of informatie opvragen over je teamleden. In de nieuwste release heeft Joule nog meer functionaliteiten, wat het gebruik nog interessanter maakt. 

De functionaliteiten zijn onder te verdelen in drie conversatiepatronen:

  • Hulp bij navigatie naar uit te voeren taken (navigatie)

  • Acties voor je uitvoeren zoals het aanmaken van een nieuwe positie of uitvragen van feedback (transactie)

  • Relevantie informatie krijgen uit interne (HR) documentatie op basis van vragen die je stelt (informatie)

Zo werk je sneller met Joule

1. Loonstrook inzien

Een medewerker wil de meest recente loonstrook inzien. Door dit aan Joule te vragen wordt direct het meest recente overzicht aan de medewerker getoond.

2.  Nieuwe medewerker aannemen

Je hebt een nieuwe medewerker aangenomen en wil hiervoor een nieuwe positie aanmaken. Op basis van een voorbeeldpositie maakt Joule de nieuwe positie aan op de juiste plek. Daarbij geef je 

aan welke aanpassingen nodig zijn voor de nieuwe medewerker. Zo hoef je niet te navigeren naar meerdere schermen of positiecodes of namen te onthouden. 

3.     Feedback ontvangen

Een medewerker wil feedback ontvangen van het team. Je kunt via Joule direct de juiste teamleden opvragen van wie je feedback wil. Ook kun je de onderwerpen van feedback bepalen. Dit maakt feedback vragen én geven een stuk laagdrempeliger en sneller. 

4.     Verlofaanvraag

Een medewerker wil verlof aanvragen en dient hiervoor een verlofaanvraag in via Joule. Die navigeert de medeewerker direct naar de juiste pagina. Eerder deed je dit via je eigen profiel of via een tegel op de hoofdpagina. 

 5.     Mobiliteitsbeleid opvragen

Een medewerker wil weten wat het mobiliteitsbeleid van de organisatie is. Hebben jullie een mobiliteitsbeleid in SuccesFactors staan? Dan kan Joule de juiste informatie direct aan de medewerker geven.  

Benieuwd naar meer voorbeelden? Bekijk ook eens deze demo

Wat als Joule het antwoord (nog) niet weet?

Mocht Joule geen relevante informatie of actie vinden voor je verzoek? Maak dan gebruik van de SAP Help Portal alsnog antwoord te krijgen op jouw vragen. Joule wordt met elke release slimmer en uitgebreider. Volg ons om op de hoogte te blijven over de nieuwste functionaliteiten. 

Transformeer jouw HR afdeling

Door AI-innovaties zoals Joule in te zetten, help je jouw medewerkers om sneller en gebruiksvriendelijker te werken. Zo wordt jouw HR-afdeling slimmer en efficienter ingezet. De medewerkerstevredenheid stijgt en HR kan focussen op wat écht belangrijk is. Dus waar wacht je op? Breng je medewerkers op de hoogte en laat ze zelf het gemak ervaren. Wil je meer weten? Plan dan een afspraak in met Jan Laros +31 6 23 195 153 of jan.laros@mccoy-partners.com

Ben jij al een Friend of McCoy?

Als innovatiepartner willen wij graag blijven inspireren. Daarom delen wij graag onze meest relevante content, evenementen, webinars en andere waardevolle updates met jou.