BLOGSUPPLY CHAIN EXECUTIONSAP EXTENDED WAREHOUSE MANAGEMENT
McCoy

Inefficiënte looproutes door je magazijn? Dat kan natuurlijk beter!

Is het jou ook opgevallen? Elke dag zie je het vaker in het magazijn; magazijnmedewerkers die – na een verplaatsing – met lege handen teruglopen of met een lege heftruck terugrijden. Met als resultaat vele onnodige meters van je medewerkers. Iedere dag!

Dit is een probleem dat je overal ziet terugkomen en die hoge kosten en tijdverlies met zich mee brengen. Kan dat niet anders? Wie wil er niet dat er meer opdrachten worden uitgevoerd met dezelfde of zelfs minder magazijnmedewerkers? Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Het probleem is simpel en helder. Het antwoord ook; SAP Warehouse Insights.

Wat is SAP Warehouse Insights?

SAP Warehouse Insights (SAP WI) is een geavanceerde planningstool met directe integratie met SAP Extended Warehouse Management (SAP EWM). De tool focust op Warehouse Visualization en Warehouse Optimization.

Warehouse Visualization

Met Warehouse Visualization wordt in SAP WI de magazijnlayout gevisualiseerd, maar daar blijft het niet bij. Naast deze visualisatie is het ook mogelijk om een Heatmap te tonen van alle verplaatsingen binnen het magazijn.

Zo is precies te zien waar opstoppingen ontstaan en in welke gebieden de voorraadallocaties beter moeten worden afgestemd op de vraag.

Ook is het mogelijk om gedurende de operatie verschillende KPI’s te bekijken en te analyseren in een Warehouse Operations Overview app, denk hierbij aan de workload en de reisafstanden van bepaalde resources.

Deze data wordt rechtstreeks uit SAP EWM gehaald en verder verrijkt met de intelligentie van SAP WI.

Warehouse Optimization

Warehouse Optimization biedt de mogelijkheid om onder andere magazijnopdrachten te optimaliseren aan de hand van slimme algoritmes en historische data. Ook deze data komt rechtsteeks uit SAP EWM.
Het berekent de meest optimale looproute en volgorde van magazijnopdrachten voor de verschillende magazijnmedewerkers met als resultaat: meer opdrachten die worden uitgevoerd door minder resources, in minder tijd, en dus meer efficiëntie en meer kostenbesparing!

Een voorbeeld om dat visueel te ondersteunen is door het aanbieden van een simulation app, waarmee simulaties kunnen worden uitgevoerd van de verschillende opdrachten of voor een specifieke resource. Deze kunnen vervolgens verder geanalyseerd worden aan de hand van de getoonde KPI’s. Zo kan er precies nagegaan worden waar en hoeveel winst er gemaakt kan worden in tijd en afstand.

Bij McCoy hebben we veel ervaring met het optimaliseren van magazijnprocessen van verschillende formaten en in verschillende industrieën. Wij hebben veel klanten geholpen om de gewenste output en efficiëntie te realiseren, en zo hun klanten beter te bedienen tegen lagere kosten.

Bekijk ook de aflevering op McCoy TV

 

Benieuwd of SAP WI of SAP EWM jouw bedrijf verder kan helpen? Wil je weten hoe McCoy je hierbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze Intelligent Logistics oplossingen voor meer video’s en blogs over SAP EWM, SAP Warehouse Insights, en nog veel meer.