McCoy

McCoy & Partners en Celonis slaan handen ineen voor hyper efficiënte bedrijfsprocessen

De goudmijn aan data waar veel bedrijven over beschikken, kan dankzij een nieuw partnership tot op de bodem benut worden. SAP-specialist McCoy & Partners en Celonis, marktleider op het gebied van Process Mining software, slaan de handen ineen om het analyseren van procesdata zo eenvoudig en waardevol mogelijk te maken.  

Met deze samenwerking kan McCoy & Partners klanten voortaan een waardevolle verdiepingsslag bieden in het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. “Veel bedrijven stoeien daarmee”, weet Roy de Vries als verantwoordelijke voor transformatiediensten bij McCoy. “Problemen kunnen bij allerlei bedrijfsactiviteiten voorkomen: verkeerde orders, te lange doorlooptijden of inefficiënte inkoop zijn maar een paar voorbeelden. Om de oorzaak van zulke problemen op te sporen, moesten bedrijven het tot voor kort vooral van hun kennis en kunde hebben. Gerobotiseerde procesanalyse met Process Mining brengt die zoektocht naar de oorzaak in een stroomversnelling.”

Eindeloos inzicht met Celonis

Met behulp van Process Mining worden patronen, trends, afwijkingen en verbeteringen in alle denkbare bedrijfsprocessen op basis van algoritmes opgespoord. “Zo komen de oorzaken van problemen veel sneller boven water, soms zelfs al voordat het probleem zelf opgemerkt wordt”, legt De Vries uit. “De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Omdat Process Mining zo breed inzetbaar is, willen we het vooral praktisch en toegankelijk maken. Daarom ontwikkelen we op dit moment voor het inkoopdomein van bedrijven een online calculator waarmee klanten de potentiële waarde van het systeem voor hun eigen onderneming kunnen berekenen. (update: bereken direct wat uw organisatie kan besparen met de Value Calculator). Daarmee krijgen ze al een goed beeld van de opbrengsten en tijdens een persoonlijk gesprek zoomen we vervolgens in op de details.”

Gerobotiseerde procesanalyse in een stroomversnelling met Process Mining

Die opbrengsten gaan bovendien verder dan alleen financiële voordelen, benadrukt De Vries nog. “Als bedrijfsprocessen soepeler verlopen, zijn klanten tevredener en medewerkers blijer.” Mede om die reden besloot McCoy & Partners om met Celonis in zee te gaan. “Dat het bedrijf marktleider is in Process Mining, is natuurlijk een groot pluspunt. Maar Celonis heeft ook een nauwe relatie met SAP, het softwaresysteem dat wij voor onze klanten implementeren en beheren. Dat maakt het nog eenvoudiger om met Process Mining alle data uit SAP-systemen te halen. We kunnen daardoor samen met de klant maximaal inzetten op inzicht en verbeteringen, in plaats van de zoektocht naar data.” 

Nieuwe realiteit met soepele systeemintegraties

Of, zoals Karina Vogl, Vice President Partner Management EMEA bij Celonis, het verwoordt: “De combinatie tussen McCoy’s expertise in SAP en de kracht van Celonis om kernactiviteiten van bedrijven te versterken, maakt soepele systeemmigraties tot een nieuwe realiteit. Met Process Mining kunnen bedrijven zowel medewerkers als bedrijfsniveaus verbinden binnen de organisatie. Daarmee zetten we de standaard voor een compleet nieuwe manier van werken.” 

Meer uitleg over Celonis en wat Process Mining kan betekenen, is te zien in deze video