BLOGSUPPLY CHAIN EXECUTIONSAP EXTENDED WAREHOUSE MANAGEMENT
Özgür Ince & Robin Siemons

Optimaliseer jouw logistiek met Kitting in SAP EWM

Glanzend verpakte sets van heerlijke parfums, felgekleurde douchegelsets en boxen vol heerlijke chocolade. Kerst, Valentijnsdag of Moederdag… Welke feestdag er ook aankomt, de winkels liggen vol speciale verpakkingen. Deze pakketten op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid, in de juiste winkel te krijgen? Dat is een hele logistieke klus. In dit blog staan we stil bij de activiteiten van het magazijn, en hoe SAP Extended Warehouse Management (EWM) deze met het Kitting-proces ondersteund.

Wat is Kitting?

Kitting is een logistieke activiteit die bestaat uit het samenvoegen van alle componenten tot een pakket. Dit pakket wordt ook wel “kit” genoemd. Neem de onderdelen van een geschenkset: één parfum, één bodylotion, één shampoo en één cadeauverpakking. Tijdens het kitten worden deze componenten samengevoegd. Uiteindelijk leidt dit tot een nieuw product: de beauty cadeaubox.

Kitting in SAP EWM

In totaal zijn er drie verschillende Kitting-processen in SAP EWM: Kit-to-Order, Kit-to-Stock en Reverse Kitting. In het geval van Kit-to-Order, worden kits samengesteld als onderdeel van het outbound-proces. Terwijl bij Kit-to-Stock op basis van een planning kits op voorraad worden gelegd. Reverse kitting is, zoals de naam al zegt, het omgekeerde van kitting: het uit elkaar halen van het pakket tot meerdere aparte artikelen. In veel gevallen maakt SAP EWM gebruik van een VAS-Order. Dit zijn orders die bepaalde activiteiten bevatten, bijvoorbeeld labelen, verpakken of verven, en die instructies bevatten hoe de activiteiten uitgevoerd moeten worden. Er kan ook gekozen worden om de VAS-order niet te gebruiken, om het proces minder complex te maken. Het nadeel hiervan is dat er dan geen instructies opgevraagd kunnen worden en geen tijd wordt bijgehouden.

SAP EWM ondersteunt alle bovenstaande processen en zorgt voor veel flexibiliteit bij het inrichten hiervan. Kitting in al zijn vormen heeft veel voordelen voor jouw magazijn. Zo zorgt het voor meer efficiëntie. De benodigde producten worden namelijk tegelijkertijd gepickt en samengesteld. Een meer gestroomlijnd proces, wat hand in hand gaat met gereduceerde kosten. Daarnaast ben je in staat om snel te reageren op toenemende vraag van kits. Kitting zorgt dus altijd voor extra value voor jouw warehouse.

Optimaliseer jouw logistiek!

Bij McCoy hebben we veel ervaring met het inrichten en optimaliseren van magazijnprocessen van verschillende formaten en in verschillende industrieën. Wij helpen onze klanten om de gewenste output en efficiëntie te realiseren, zodat zij hun klanten beter bedienen tegen lagere kosten.

Benieuwd of SAP EWM jouw bedrijf verder kan helpen? Wil je weten hoe McCoy je hierbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op of bekijk onze Intelligent Logistics-pagina voor meer video’s en blogs over SAP EWM, en nog veel meer.