BLOGSAP S/4 HANA
Frank de Vleeschauwer

Overstappen op S/4HANA is als investeren in een nieuwe auto

"Waarom zouden we een nieuwe auto kopen, die oude rijdt toch nog prima? Een goede onderhoudsbeurt, nieuwe banden eronder en je kunt er weer jaren tegenaan." Discussies over de keuze tussen een upgrade of vervanging worden niet alleen aan de keukentafel gevoerd. Binnen bedrijven speelt het investeringsvraagstuk ook, maar dan over het administratie (ERP) systeem. We geven je graag wat brandstof om deze discussie goed te voeren.

Een degelijke auto upgraden

In 1992 werd de Volkswagen Golf uitgeroepen tot auto van het jaar. Duitse degelijkheid met een innovatieve kant. In datzelfde jaar bracht SAP ook een voertuig op de markt: de R/3. Voor veel bedrijven was dit de start van geautomatiseerde bedrijfsprocessen. Zowel SAP als Volkswagen ontwikkelden stevig door richting de 21e eeuw. De Golf werd regelmatig geüpgraded met nieuwe versies vanuit VW zelf, of door de eigenaar met nieuwe tools als een carkit of een apart navigatiesysteem van TomTom. De basis - een compacte hatchback met benzine- of dieselmotor - bleef overeind en werd aangepast aan de geldende norm van dat moment. SAP deed hetzelfde. R/3 werd uitgebreid met nieuwe modules en custom made development, en ontwikkelde zich richting een compleet ERP system, met dezelfde stabiele basis.

Een radicaal nieuwe auto

In de jaren ’10 veranderde de automarkt structureel. Iemand bedacht dat het radicaal anders kon en dat auto’s ook op elektriciteit konden rijden. En dat niet alleen, de elektromotor werd de aanjager van een hele reeks innovaties, met als uiteindelijk doel de zelfrijdende auto. SAP bracht in datzelfde decennium S/4HANA op de markt. Het is een wezenlijk anders, innovatief systeem dat het motorblok vormt van de ‘Intelligent Enterprise’.

[cta id="4" title="Overstappen naar S/4HANA? Hier moet je over nadenken"]Overstappen naar S/4HANA? Hier moet je over nadenken[/cta]

De reden om een nieuwe auto te kopen

Waarom zijn zoveel mensen overgeschakeld naar een elektrische auto, terwijl ze met hun vorige auto ook prima van A naar B konden rijden? Elke autobezitter heeft andere emoties bij een auto en stelt andere eisen. Feit is dat elektrische rijders rationeel onderbouwd of emotioneel de keuze hebben gemaakt voor radicale innovatie. De een valt voor het innovatieve karakter, de ander voor de sportieve uitstraling van de Tesla, lage onderhoudskosten en milieuvriendelijkheid, weer een ander voor het acceleratievermogen.

De reden om naar S/4HANA te switchen

De thema’s waarop mensen een auto of IT-systeem selecteren zijn niet eens zo anders:

  • De onderhoudsvriendelijkheid van de elektrische motor verlaagt de onderhoudskosten (lage TCO) drastisch.  Bij S/4 vertaalt zich dit in een kostenbesparing door de cloud voordelen. De overstap naar standaardprocessen maakt het nog gunstiger.

  • Het acceleratievermogen en de snelheid (flexibiliteit en wendbaarheid). Dit is cruciaal in de huidige economische omstandigheden om in te kunnen spelen op veranderingen. Snelle real-time rapportages, of snelle, complexe simulaties zijn nu bijvoorbeeld mogelijk

  • De autopilot die het werk van je over kan nemen op wegen waar dat kan. Denk aan het automatiseren van routineprocessen met ingebedde technologieën als RPA, AI en ML.

  • Continu verbonden zijn met de buitenwereld zodat je steeds de laatste softwareversie hebt, maar ook weet wat er om je heen gebeurt in het verkeer – files of werkwerkzaamheden. En de auto reageert zelf als gevaar dreigt. Ook bij S/4 krijg je in de cloud een paar keer per jaar nieuwe functionaliteit aangeboden. Door het open platform breng je externe- of sensor-informatie samen met bedrijfsinformatie om slimmere keuzes te maken.

  • Het gebruiksgemak van de boordcomputer. Dit geeft op 1 plek overzicht van de status van de hele auto. Ook interessant: de app waarmee je van buiten de auto kunt besturen. Dit aspect heeft in het innovatieve platform een prominente plek gekregen via op maat gemaakte overzichten en een transactie-interface die je op elk device kunt uitvoeren.

  • Tot slot, blijft duurzaamheid als belangrijkste factor over. In S/4 is dit vertaald naar een reeks nieuwe processen en oplossingen die bedrijven ondersteunen in het beheersen van hun duurzaamheid (bijvoorbeeld CO2-uitstoot). Ook houd je overzicht voor belanghebbenden.

Opgetuigde kerstboom

Wanneer heeft iemand het systeem dat de cruciale bedrijfsprocessen ondersteunt voor het laatst echt kritisch tegen het licht gehouden? En loopt die motor nog soepel, of is het inmiddels een volledig opgetuigde kerstboom aan upgrades en additionele (maatwerk)onderdelen? Wij zien dat de kernactiviteiten in bedrijven vaak volledig op de schop zijn gegaan door de decennia heen. Het administratiesysteem kan dat eigenlijk niet meer bijbenen.

Onderbouwde business case

Herken je dit? Dan is het tijd voor een goed gesprek aan de keukentafel. Je hebt met dit artikel de selectiecriteria in handen. Nu de business case nog. Wij helpen je graag de keuze kwalitatief en kwantitatief te onderbouwen. Want net als een goede auto is S/4HANA zoveel meer dan ‘een speeltje voor de liefhebber’.

1:1 sparren met onze expert

Sparren over de business case van een switch naar S/4HANA voor jouw organisatie? Neem contact op met Jan Laros via  jan.laros@mccoy-partners.com of +31 6 23 19 51 53 en plan jouw uur 1:1 tijd met onze expert in.

Meer weten?

Hoe doorloop je dat autoproces van A tot Z, voorkom je dat de dealer je verkeerd voorlicht en je dus een kat in de zak koopt? Slimme kopers doorlopen 5 fasen, inclusief proefrit. Lees ook: Hoe koop je een nieuw ERP systeem? Gewoon zoals je een nieuwe auto koopt