BLOGSAP ANALYTICS CLOUD
Dieter Coppelmans

Overzichtelijke serviceprocessen in drie levels met het Service Order Dashboard

In een vorige blog bespraken we de problemen en uitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen tijdens het serviceproces. In deze blog lichten we de nieuwste oplossing van McCoy, het Service Order Dashboard, toe. Deze tool kan helpen om een duidelijk overzicht te krijgen van het serviceproces en hierop te sturen. 

McCoy en het Service Order Dashboard

McCoy heeft middels SAP Analytics Cloud het Service Order Dashboard ontwikkeld. Dit dashboard geeft een duidelijk overzicht van de recente status van tijd, doorlooptijd en arbeidskosten per openstaande service order. De aanpak is opgebouwd uit drie levels. In het eerste level bekijken we de operationele en financiële data (zie infographic). Zodra er data zijn aangeleverd, verschaft het dashboard direct inzicht in verschillende KPI’s die McCoy ontwikkeld heeft. In het tweede level gaan we een stap verder en volgen we het proces meer op details in de operationele, financiële en logistieke data. Ook kan er worden ingezoomd op probleemgebieden. In het derde en laatste level gaan we de optimalisatiefase in. Het proces wordt dan continu gemonitord, targets worden gedefinieerd en procesverbeteringen geïnitieerd. 

McCoy kan het dashboard snel implementeren en zodoende direct resultaat bieden. In een wereld met steeds meer complexe serviceprocessen, helpt het Service Order Dashboard om deze processen eenvoudig te analyseren en optimaliseren.  

Voordelen 

  • Inzicht in openstaande en langdurige service orders, plus sturing op tijdige facturatie.  

  • Inzicht in de planning van parts en tools, waardoor er minder logistieke tekorten ontstaan.

  • Inzicht in de arbeidskosten per service order en een overzicht van service orders die veel meer kosten maken dan andere.

Meer weten?

Bekijk de recording van onze McAdemy @ Home sessie over het Service Order Dashboard. Tijdens deze sessie bespreken we de ins en outs van het Service Order Dashboard en geven we een demo. Bekijk de recording hier.