Theo Brünken

SAP en de Brexit: nu toch echt – het vervolg!

In November 2020 hebben we hier nog geschreven over de situatie zoals hij toen was, het einde van de transitie periode van de Brexit kwam eraan (01-01-2021) en de dames en heren van het onderhandelingsteam hebben het spannend gehouden… Op 24 december 2020 waren ze eruit en claimden beide zijden uiteraard victorie..

Geen importheffingen

Het goede nieuws is dat er een deal is en dat er geen importheffingen komen (voorlopig). SAP heeft nu in een update op note 2768412 aangegeven dat een eerste scan op de overeenkomst aangeeft dat er geen aanvullende activiteiten zijn t.o.v. hetgeen al was aangegeven in de OSS notes. (“After a very quick preliminary analysis of the "Trade and Cooperation Agreement” we do not expect changes in FI beyond these which are described in this note.”)

Entiteit in Groot Brittannië?

Desondanks zijn er ook na kerst nog nieuwere versies van een aantal notes ter beschikking gekomen en we willen ook nog nadrukkelijk wijzen op OSS note 2996657 die beschrijft welke aanvullende btw codes er opgezet moeten worden en aan welke ‘groepen’ ze in de btw aangifte ze gekoppeld moeten worden, uiteraard alleen geldig indien u een entiteit in Groot Brittannië heeft.

Verder sparren over hoe de Brexit jouw bedrijf kan beinvloeden? Neem contact op!