BLOGSAP EXTENDED WAREHOUSE MANAGEMENT
Jan-Gert Bouma

SAP plugin voor slimme AGV

Technologie verandert de manier waarop bedrijven werken. Slimme machines en kunstmatige intelligentie maken steeds vaker integraal onderdeel uit van geautomatiseerde bedrijfsprocessen. Ook binnen de logistiek zien we dat deze ontwikkeling een steeds grotere vlucht neemt. Waarom? Klanten eisen kwaliteitsproducten tegen lage prijzen en willen bovendien dat er snel wordt geleverd. Dit vraagt om kwaliteit en snelheid in de logistieke keten. 

Standaardisatie

Bij McCoy zien we deze ontwikkeling ook terug in onze logistieke projecten. Bij SAP EWM (Extended Warehouse Management) implementaties is integratie met slimme magazijn automatisering inmiddels meer regel dan uitzondering. Denk hierbij aan geautomatiseerde pick-systemen, complexe sorteersystemen en slimme AGV’s (automatisch geleide voertuigen). Omdat wij geloven dat deze slimme machines het magazijn van de toekomst zullen herdefiniëren, willen we de integratie van slimme machines met SAP verder standaardiseren. 

SAP plugin voor Nipper

Hoe? Door de Nipper van F3Design te koppelen aan de SAP Intelligent Logistics oplossing van McCoy. De Nipper is een compacte, slimme AGV voor onbemand pallettransport en is uniek vanwege zijn snelle inzetbaarheid en schaalbaarheid. Met de SAP plugin die wij voor de Nipper hebben ontwikkeld, is de Nipper vanaf nu direct inzetbaar in productie- en magazijnomgevingen aangestuurd door SAP.  

In het kort werkt het als volgt: relevante verplaatsopdrachten worden vanuit SAP doorgezet naar een wachtrij voor de Nipper(s). De eerst beschikbare Nipper, pakt de betreffende pallet op en brengt deze naar de vanuit SAP meegegeven bestemmingslocatie. Nadat de pallet is weggezet op de bestemming, wordt de corresponderende verplaatsopdracht in SAP automatisch bevestigd. Bovendien wordt vanuit SAP de status van de gekoppelde Nippers continu gemonitord. 

Intelligent Logistics 

Met de SAP plug-in voor de Nipper, hebben wij onze Intelligent Logistics oplossing verder ontwikkeld op het gebied van robotisering. Dit levert een volledig geautomatiseerde pallet verwerking op, integraal aangestuurd vanuit SAP en uitgevoerd door de Nipper. Met als resultaat: hogere kwaliteit met volledig procestransparantie tegen lagere kosten. 

Benieuwd of deze functionaliteit jouw bedrijf verder kan helpen? Of wil je weten hoe McCoy je kan ondersteunen met robotisering in SAP? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze Intelligent Logistics oplossingen.

Think SAP EWM, Think McCoy

 

Bekijk de video