BLOGTECHNOLOGY
Arjan Willemse

Themadag: Business Unit Technology

Nog voordat Arjan Willemse bij McCoy in dienst trad in 2022 nam hij al deel aan de themadag van McCoy’s business unit Technology. Wat bleek? Dit was voor hem een geweldige manier om zijn toekomstige directe collega’s te leren kennen in een ontspannen sfeer. Toen een jaar later gevraagd werd wie de volgende themadag wilde organiseren, twijfelde Arjan – nu een McCoyan – dan ook geen moment. 

Kennisdelen, innoveren en teamspirit

“Met drie man sterk namen we de organisatie van de themadag op ons en leidden we alles in goede banen. Dat is hartstikke leuk, omdat je elkaar wat vaker ziet zonder dat het over werk gaat. De dag zelf staat in het kader van kennisdelen, innovatie en het versterken van de teamspirit. Tijdens de brainstorm met het team kwamen de eerste ideeën en ontstond er een goede sfeer waarin iedereen zelf kon aangeven waar ze aan willen werken. Zo gingen we dit keer weer aan de slag met het thema Smart Office.”

Nieuwe technieken en software

“Tijdens de themadag was er veel ruimte om te experimenteren en je bezig te houden met nieuwe technieken en software. Mensen gingen aan de slag met Mendix en de UX-specialisten kregen de kans om Figma wat meer te ontdekken. Ondanks de goede voorbereiding van iedereen was het niet mogelijk om een slim deurslot te bemachtigen, maar al snel kwam er een ander goed idee voor de Smart Office. We creëerde een concept, waarbij we zaken zoals toegang tot een bedrijfskantoor willen digitaliseren en personaliseren via James, de digitale assistent. Denk aan het makkelijk boeken van de vergaderzalen en de beschikbaarheid zichtbaar maken in een dashboard. Daarbij wilden we ook de carbon footprint verminderen. Dit doen we door de hoeveelheid aanwezige personen te meten en vervolgens de digitale thermostaat aan te sturen.”

Mission accomplished

“Aan het einde van de dag was er veel om te laten zien: een solution design, diverse UX-designs voor de dashboards en een Mendix dashboard. Ook was het team in staat om op meerdere locaties de hoeveelheid mensen te bepalen én per ruimte de verwarming bij te stellen.”

“De afsluiting van de dag is zoals vanouds samen genieten van een heerlijke maaltijd en gezellig bijpraten. Als ik nog even terugdenk aan de lachende gezichten van die dag, zeg ik: ‘Missie volbracht!’”

Benieuwd naar het Technology-team bij McCoy? Neem gerust eens een kijkje op de teampagina, of bekijk de vacatures. En wie weet organiseer jij net als Arjan de volgende themadag bij McCoy!

Ga naar het Technology-team