BLOGMANAGED SERVICES
Marieke Pullen

Tóch SAP Basis beheer uitbesteden: hou het stuur in handen

Het beheren van SAP is voor veel bedrijven geen core business. Toch is ‘t heel prettig om dat dichtbij huis te houden. Het gaat immers om je core systemen; de beschikbaarheid en continuïteit van je bedrijfsprocessen hangen er vanaf. Dat zelf in de hand houden heeft zijn voordelen…

Wat nou als je de voordelen van uitbesteden kunt benutten, zonder het stuur uit handen te geven? Over 3 assen bespreken we waarom SAP Basis beheer juist wél uit te besteden, maar ook hoe je zelf in de driver’s seat blijft zitten.

People

Een beheerpartij is gespecialiseerd in ’t monitoren en up and running houden van SAP systemen. De kennis wordt continu up-to-date gehouden, en omdat veel verschillende landschappen en architecturen worden ontsloten, ontstaat er een overvloed van kennis en best practices waar je je voordeel mee kunt doen. Tevens kun je op- en afschalen al naar gelang de situatie daar om vraagt, zoals bij projecten of seizoenspieken.

Process

Een beheerpartij heeft het werken conform IT standaarden in haar DNA zitten. Strakke processen en procedures horen erbij om op gestructureerde, beheersbare wijze diensten te leveren. Compliance aan die processen en procedures wordt continu gewaarborgd door externe auditors.

Platform

Een beheerpartij heeft de infrastructuur staan waarop een grote range aan klanten zijn aangesloten. SAP Solution Manager is er letterlijk voor gemaakt, maar dit zelf hosten, inrichten, onderhouden en continu finetunen kost veel tijd en geld. En SAP ontwikkelt zich ook door. Nieuwe functionaliteit zoals Focused Insights is prachtig, maar waarom zelf kennis vergaren en implementeren als je dat bij je beheerpartij kunt afnemen.

Dat platform is ook direct de plek waar jij in de driver’s seat kunt en moet blijven zitten. Als een derde partij het beheer doet, moet ik er dan maar op vertrouwen dat dat goed gaat en in ’t donker tasten?

Nee, dat hoeft niet. Zélf bepalen van KPI’s en bijbehorende thresholds is zeer belangrijk. Jij kent je business als geen ander. Jij weet wanneer je pieken je kunt verwachten, wanneer performance goed of slecht wordt ervaren, jij weet wanneer ‘het goed is’.

Zelf sturen betekent ook inzicht hebben in stuurinformatie. Snel en eenvoudig zelf toegang hebben tot de metrics waarop gemonitord is zeer belangrijk om samen met je beheerpartner de optimale continuïteit en performance te bereiken.

McCoy heeft daarom dashboarding ontwikkeld waarmee je zelf inzicht hebt en houdt. Geen ‘black box’, maar volledige transparantie en inzicht. Het is immers jóuw omgeving. Wil je hier meer over weten? Neem een kijkje op onze SAP beheer pagina of neem contact op met Bas Gijsbers - Bas.Gijsbers@mccoy-partners.com