Arjen van der Sluijs

Vencomatic Group configureert en beheerst projecten nu sneller en simpeler

Afgelopen week was een belangrijke voor Vencomatic Group. In de transitie van ETO (Engineer-to-order) naar CTO (configure-to-order) heeft McCoy geholpen om een belangrijk onderdeel daarvan live te brengen.
 
Vencomatic Group verkoopt niet alleen individuele machines, maar ook projecten waarin die machines op elkaar aansluiten. Elke klant is daarbij anders, dus het samengestelde product is ook elke keer anders. In de huidige CPQ-tool kan met een paar drukken op de knop een project van meerdere machines, naar klantwens, geconfigureerd worden. En kan meteen een prijs worden afgegeven. Dit wordt gedaan in een externe tool omdat die als gebruiksvriendelijker wordt ervaren dan SAP’s variant configurator (zie ook onze blog).
 
Tot voor kort werden deze regels weliswaar naar SAP doorgezet. Maar dan volgden er nog een aantal nabewerkingen voordat ze geschikt waren om te gebruiken in facturering, assemblageplanning en winstgevendheidsanalyse. Na uitgebreid testen en gedegen voorbereiding is nu een directe koppeling aangebracht tussen het Configure-Price-Quote (CPQ) systeem en SAP. Daarmee is het mogelijk om snel en eenvoudig een project te configureren en te prijzen (In CPQ). En tevens om dit op de fabrieksvloer te plannen en om de kostprijs te analyseren (in SAP). McCoy & Partners heeft een oplossing binnen standaard SAP uitgedacht en gerealiseerd. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van SAP ECC’s variant configurator konden we met beperkte aanpassingen beide tools op elkaar aan laten sluiten en een flinke doorlooptijd reductie realiseren, zonder dat er enorm veel (dubbel) masterdata onderhoud nodig is.

“McCoy is de juiste SAP partner voor ons. Ze hebben op tijd en binnen budget de SAP Variant Configurator opgeleverd. Hiermee dragen ze bij aan het verder optimaliseren van onze logistieke keten.” - Joris van de Voort - Vencomatic

Dit was geen enorm project met tientallen consultants; wel een select gezelschap van zeer ervaren mensen die de complexiteit van het bedrijfsproces op waarde schatten. Een levendig voorbeeld van “More than IT”, als het gaat om het toepassen van alle mogelijkheden van SAP bij het realiseren van een oplossing voor een lastig probleem.
 
Vencomatic Group is zeer tevreden. Men ervaart de toegevoegde waarde al meteen. De oplossing is “on time” en “in budget” opgeleverd.