Trends in Consumer Products

Consumenten zijn veeleisende klanten, daar weet jij ongetwijfeld alles van. Aan bedrijven in de Consumer Products industry de uitdaging die consument tevreden te krijgen. Of beter nog: te verrassen en de maximale Customer Lifetime Value (CLV) uit de relatie te halen. Dat vereist topsport. Bedrijven die op het hoogste niveau meedoen, spelen slim in op vier trends in de Consumer Products industry. 

Trend 1: Demand Management

De vraag van de consument verandert continu. Voorraadbeheer is daarom cruciaal, en we zien bedrijven in toenemende mate sturen op de balans tussen voorspelbaarheid en flexibiliteit. Ze willen niet te veel risico’s nemen met een hoge voorraad. Maar ook snel op kunnen schalen als de vraag ineens toeneemt. Dat is nog niet zo eenvoudig door de huidige fluctuaties in supply chain kosten. Demand Management met slimme processen en technologie is het antwoord op deze trend.

Trend 2: Customer Experience

Online verkoop is ‘here to stay’ en blijft groeien. De Consumer Products industry speelt hierop in met een omnichannel strategie. Daarmee bedienen ze de consument die 24/7 op een zelfgekozen moment via een kanaal van keuze wil kopen of communiceren. De kunst is ze daarbij de allerbeste ervaring te bieden. Customer Experience is dan ook een duidelijke trend.

Trend 3: Supply Chain Volatility

Zonder een soepel functionerende supply chain geen tevreden klanten en maximale conversie. Zo simpel is het. Bedrijven doen er dan ook alles aan om de flexibiliteit van hun supply chain te vergroten. Alleen dan kunnen ze inspelen op de continu veranderende omstandigheden en klantwensen. Dat begint bij het voorspellen van risico’s. Process Mining is hiervoor bij uitstek een geschikte technologie.

Trend 4: War for talent

Voor de Consumer Products industry zijn mensen een belangrijke strategische asset om kwaliteit te leveren en onderscheidend te zijn. In hoeverre matchen de bedrijfsdoelstellingen met de mensen die je aan boord hebt? En wie houdt de kwaliteit hoog als mensen vertrekken? Hoe bedien je iedere medewerker op de juiste manier zodat die zich blijft ontwikkelen? Die vragen worden steeds relevanter nu een war for talent gaande is. Het antwoord zit in datagedreven, strategische personeelsplanning en een goed gestroomlijnde Employee Experience.

Meer weten?

Neem contact op met Jacques Scheutjens.