Higher Education

De competitie is stevig, de financiële druk hoog, complexe wet- en regelgeving en de student, medewerker en subsidieverstrekker van vandaag kritisch. Zie hier in een notendop de uitdagingen waar het hoger onderwijs voor staat. Om relevant te blijven als universiteit is het cruciaal om in hoog tempo (mee) te veranderen. Wij zien bij onze klanten in het hoger onderwijs 4 trends waarop zij inspelen door hun bedrijfsvoering te transformeren. 

Trend 1: Student Experience

Studenten hebben de luxe dat ze kunnen kiezen. Dus waarom kiezen ze voor jouw universiteit? De kwaliteit van onderwijs moet van topniveau en campusinformatie altijd realtime toegankelijk en gebruikersvriendelijk zijn. Het hoger onderwijs realiseert zich dit, laat het traditionele curriculum los en zet technologie in om kwaliteit te blijven leveren. Dit vraagt veel van de inrichting van het onderliggende organisatiemodel.

De oplossing ligt in integratie van het vaak sterk gedecentraliseerde universiteitssysteem. Daarmee creeër en deel je real-time inzicht in data van ondersteunende functies als HR, Financiën en Inkoop. Lees hier meer over.

Trend 2: Inkoop optimaliseren

Een zichtbare trend is de worsteling van universiteiten om het inkoopproces te optimaliseren. Dit komt deels door de decentrale organisatie-inrichting. Daarnaast zien we een relatief laag tempo van automatisering van de inkoopfunctie in vergelijking tot andere sectoren. Er liggen nog de nodige technologische kansen om maximaal effectief en efficiënt in te kopen. Het is van cruciaal belang die te benutten om competitief en compliant te blijven.

Met SAP S/4HANA leg je de basis voor een intelligente universiteit, met Ariba Guided Buying en Vendor Invoice Mangement (VIM) stroomlijn je het inkoopproces verder. Daarna ben je klaar voor de volgende stap: AI inzetten om te anticiperen op toekomstige inkoop.

Trend 3: Fit For Future HR

Voor het hoger onderwijs zijn mensen dé strategische asset om kwaliteit te leveren en onderscheidend te zijn. In hoeverre matchen de organisatiedoelstellingen met de mensen die je aan boord hebt? En wie houdt de kwaliteit hoog als mensen vertrekken? Hoe bedien je iedere medewerker op de juiste manier zodat die zich blijft ontwikkelen? Een duidelijke trend in het hoger onderwijs is de zoektocht naar ‘Fit for Future’ HR-management.

Het antwoord zit in datagedreven, strategische personeelsplanning en een goed gestroomlijnde Employee Experience. Lees hier meer over.